Погроми на Банковій під час протесту: Кабмін засудив вандалізм і очікує реакції силовиків
Погроми на Банковій під час протесту: Кабмін засудив вандалізм і очікує реакції силовиків

Погроми на Банковій під час протесту: Кабмін засудив вандалізм і очікує реакції силовиків

Кабінет міністрів України засудив вандалізм та погроми, які скоїли на Банковій 20 березня окремі учасники акції на підтримку Сергія Стерненка. Урядовці очікують від Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки проведення розслідування та надання відповідної правової оцінки діям протестувальників.

Про це йдеться в заяві членів уряду, яку опубліковано на сайті Кабміну.

Міністри наголосили, що українці мають право на мирний протест та демонстрації, утім вандалізм і наругу над державними символами під час акції під Офіс президента 20 березня, урядовці рішуче засуджують, адже те, що відбулося суперечить європейським цінностям.

"Неправомірні дії, які відбулись під Офісом президента 20 березня, є неприйнятними та суперечать європейським цінностям, що закріплені в Конституції України. Уряд закликає всіх громадян утримуватися від подібних дій та реалізовувати свої права виключно у мирний спосіб", - сказано в заяві.

Нагадаємо, в Офісі президента акцію вже назвали актом вандалізму. Пошкодження і ремонт оцінили в два мільйони гривень.

Як повідомлялося, акція на підтримку Сергія Стерненка відбулась у суботу, 20 березня, в день його народження у Києві під будівлею Офісу президента. Спершу учасники поводилися мирно, але незабаром закидали будівлю фаєрами. 

Згодом окремі демонстранти підпалили табличку Офісу президента, розбили скло на дверях будівлі, а також розмалювали стіни і вікна графіті. Окрім того, протестувальники намагалися проникнути всередину ОП. У поліції повідомили, що правоохоронці затримали одного з учасників вчорашньої акції біля Офісу президента, йому інкримінують хуліганство.

Варто зазначити, що затриманим протестувальником, якого правоохоронці описали як "найбільш агресивного" учасника акції на підтримку активіста Сергія Стерненка, виявився письменник та ветеран бойових дій Владислав Гранецький-Стафійчук, більше відомий як Влад Сорд. 21 березня заступник очільника МВС Антон Геращенко оприлюднив відеодоказ, на якому Сорд б'є шибки на дверях Офісу президента. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Новини тижня: внаслідок акції Офіс президента лишився з побитими вікнами та малюнками на стінах

Фаєри, вогонь, розмальовані стіни і вибиті вікна. Ось так закінчилась акція під Офісом президента з протестом проти засудження Сергія Стерненка. Правоохоронці акції не заважали. Але в результаті порушено кримінальну справу за хуліганство, одного учасника затримали. Про небувалий в Україні напад на резиденцію глави держави – у сюжеті.

Новини тижня: внаслідок акції Офіс президента лишився з побитими вікнами та малюнками на стінах
ТСН. Тиждень
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Джерело матеріала
loader
loader