Суд обрав перший запобіжний захід у справі про погроми під Офісом президента
Суд обрав перший запобіжний захід у справі про погроми під Офісом президента

Суд обрав перший запобіжний захід у справі про погроми під Офісом президента

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід Владу Сорду, якого затримали під час суботньої акції під Офісом президента, де учасники протесту на підтримку Сергія Стерненка влаштували погроми. Затриманого ветерана, письменника і засновника одного з видавництв суд відправив під цілодобовий домашній арешт.

Про це йдеться в повідомленні організації "Гонор Київ".

Затриманого Владислава Гранецького-Стафійчука (справжнє ім'я) поліція звинувачує в хуліганстві. Правоохоронці стверджують, що під час акції на підтримку активіста Сергія Стерненка він розтрощив скло в дверях Офісу президента.

Своєю чергою, заступник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що організатори акції нібито заздалегідь планували її з розрахунком на те, щоб вонаперетвориться на масові бійки та сутички з поліцією, для "для картинки" для певних телеканалів - на відео. Геращенко висловився, що навіть повідомлення в соцмережах містили прямі натяки на те, що організатори планують насилля.

Як повідомлялося, акція на підтримку Сергія Стерненка відбулась у суботу, 20 березня, в день його народження у Києві під будівлею Офісу президента. Спершу учасники поводилися мирно, але незабаром закидали будівлю фаєрами. 

Згодом окремі демонстранти підпалили табличку Офісу президента, розбили скло на дверях будівлі, а також розмалювали стіни і вікна графіті. Окрім того, протестувальники намагалися проникнути всередину ОП.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Новини України: поліція звинувачує у хуліганстві на Банковій ще одного підозрюваного

Розтрощена Банкова: ще одна підозра. Сергій Філімонов - один з організаторів акції на підтримку Сергія Стерненка написав у соцмережах, що йому вручили підозру. Звинувачують у хуліганстві. І вже за годину Печерський суд обиратиме запобіжний захід Владу Сорду. Поліція звинувачує Сорда так само в хуліганстві. Стверджує, під час акції на підтримку громадського активіста, він розтрощив скло в дверях офісу президента.

Новини України: поліція звинувачує у хуліганстві на Банковій ще одного підозрюваного
ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Джерело матеріала
loader
loader