Опубліковано Стратегія деокупації та реінтеграції Криму. Зеленський затвердив
Опубліковано Стратегія деокупації та реінтеграції Криму. Зеленський затвердив

Опубліковано Стратегія деокупації та реінтеграції Криму. Зеленський затвердив

Президент Володимир Зеленський затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Указ про введення у дію відповідного рішення Ради національної національної безпеки і оборони опублікований на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

«Затвердити Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя», - ідеться в документі.

Не пропустіть наші актуальні новини на каналі в Twitter і читайте нас в Flipboard!

Опубліковано Стратегія деокупації та реінтеграції Криму. Зеленський затвердив  - Фото 1

Комплекс заходів

Зазначається, що Стратегія визначає комплекс заходів дипломатичного, військового, економічного, інформаційного, гуманітарного та іншого характеру, спрямованих на відновлення територіальної цілісності, державного суверенітету України у міжнародно визнаних кордонах шляхом деокупації та реінтеграції Криму.

Документ визначає пріоритети для держави щодо захисту прав і свобод людини, порушених унаслідок тимчасової окупації Кримського півострова, а також головні напрямки відповідної економічної, соціальної, гуманітарної, екологічної, інформаційної, оборонної та безпекової політики.

Всі новини України і світу, новини політики в нашому Telegram!

Сигнал міжнародному суспільству

Як зауважили в Офісі прездента, Стратегія дає чіткий сигнал міжнародній спільноті, що Україна послідовна у своїх діях з відновлення територіальної цілісності, порушеної внаслідок нехтування Російською Федерацією своїми міжнародними зобов'язаннями.

Опубліковано Стратегія деокупації та реінтеграції Криму. Зеленський затвердив  - Фото 2

Кабінету Міністрів доручено розробити план реалізації Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованого Криму, на основі якого відповідні державні органи підготують і реалізовуватимуть заходи щодо забезпечення деокупації та реінтеграції півострова.


Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що президент України Володимир Зеленський підписав рішення Ради національної безпеки і оборони щодо введення санкцій проти деяких громадян Російської Федерації, а також проти російських компаній.

Стрічка новин України і світу, новини політики в нашому Viber!

Джерело матеріала
loader