Ще одного учасника акції біля ОП відправили під домашній арешт – включення
Ще одного учасника акції біля ОП відправили під домашній арешт – включення

Ще одного учасника акції біля ОП відправили під домашній арешт – включення

Цілодобовий домашній арешт до 24 травня. Такий запобіжний захід обрав Печерський райсуд Києва Давиду Гаджимурадову - ще одному учаснику протестів на Банковій.

Прокуратура вважає, що саме він підпалив металеву табличку Офісу Президента. Водночас підозрюваний усі звинувачення відкидає. Підтверджує - на акцію підтримки Сергія Стерненка приходив. Утім, був далеко від самої будівлі Офісу глави держави.

"Я стояв серед натовпу, теж викрикував: Волю Стерненку! Але я навіть близько не підходив до будівлі. Я цього не робив", – сказав підозрюваний.

Нагадаємо, під стінами Офісу президента активісти збиралися 20 березня – у день народження засудженого до 7 років ув'язнення із конфіскацією половини майна Сергія Стерненка. На Банковій палили фаєри та кидали петарди. Піротехніка потрапила всередину будівлі. Також були розбиті шибки у вхідних дверях, а стіни розмалювали фарбою. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що акцію на Банковій не планували як мирну. І анонсував нові підозри. Тоді в Офісі президента завданий збиток оцінили у 2 мільйони гривень. У той же час волонтери організації "Києве, мий" заявляли, що відмивання і прибирання фасаду будівлі Офісу президента, не враховуючи заміни скла у дверях, коштуватиме приблизно 80 тисячі гривень, враховуючи транспорт, бензин та амортизацію техніки. 

Додамо, що під час позачергового засідання Верховної Ради народні депутати проголосували за постанову про засудження подій, які відбулися під Офісом президента 20 березня.

Джерело матеріала
loader
loader