/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2F547ebf381f7a2821cb763903ab3e4361.jpg)
Як прикрасити паски на Великдень: красиві і оригінальні способи з фото
Паска- це традиційна великодня випічка, яка є одним з головних символів свята. Рум'яні булочки з ошатною верхівкою виглядають дуже апетитно і симпатично. Існує безліч способів прикрасити паску і зробити її більш святковою.
Наносити прикраси на готову випічку потрібно відразу після нанесення глазурі. Про те, як зробити цукрову або шоколадну глазур для паски, можна прочитати в нашій статті. Поки глазур не застигла, в неї відразу викладають прикраси. Після застигання декор міцно тримається на верхівці паски.
Чим прикрасити паску - ідеї з фото
Найбільш традиційною прикрасою для паски є посипка. Напередодні Великодня в магазинах можна знайти безліч варіантів цукрових посипок різної форми. Виберіть собі декор за смаком і нанесіть на мокру глазур.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2Fe19da23ffa3ffa695ce6be73f1fd1516.jpg)
Щоб зробити паску більш оригінальною, посипку можна замінити кокосовою стружкою. У продажу доступна різнобарвна стружка з харчовими барвниками.
Ще один оригінальний спосіб "нарядити" паску - нанести шоколадну глазур замість білкової. Вона добре доповнить смак здоби і симпатично виглядає.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2F983ebfbd6bc8956a0f2d6d48cb703137.jpg)
Любителі фруктів можуть замінити цукрову посипку більш корисним цукатами. Використовуйте цукати з різних фруктів і різних кольорів - це зробить смак і зовнішній вигляд паски незвичайним. Також для прикраси можна використовувати свіжі фрукти і ягоди, горіх, сухофрукти і листя м'яти. Загалом, можна брати все, що ви любите.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2F709e0dd57911657b65d7b9291bc05596.jpg)
Прикраси з мастики - ще один спосіб прикрасити паску без зусиль. Якщо ви не вмієте робити мастику самі - можна купити в магазині готові фігурки у формі квітів, рослин, тварин і хрестів. Мастику слід розкласти по рідкій глазурі паски.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2Fe6142e9acd54a741c16dd0fa193e5992.jpg)
Дуже красиво виглядає паска з об'ємними прикрасами - маршмеллоу, безе і пряниками. Такий декор можна красиво виставити на верхівку паски на вологу глазур. Пряники і безе можна спекти самостійно в формочках за смаком, або купити вже готові прикраси.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2F73b239aedfaf4adbe0ccf0adb9976907.jpg)
Читайте також інші рецепти:
- Березовий сік на зиму: рецепти корисної і смачної консервації
- Консервовані груші: простий рецепт апетитних фруктів на зиму
- Як варити картоплю: прості способи приготування улюбленого овоча
- Рум'яні курячі котлети: як приготувати смачну страву
Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram
Автор: Катерина Пулатова

