РФ відмовилася пояснювати, чому стягує війська до кордонів України
РФ відмовилася пояснювати, чому стягує війська до кордонів України

РФ відмовилася пояснювати, чому стягує війська до кордонів України

Росія відмовилася надати роз’яснення щодо нарощування військової присутності вздовж кордону з Україною та на тимчасово окупованих територіях, що є порушенням Віденського документу ОБСЄ 2011 року про заходи зміцнення довіри та безпеки.

МЗС

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ.

Україна 7 квітня активувала цей документ і направила РФ офіційний запит, проте російська сторона заперечує ведення такої діяльності.

Більш того, Москва ігнорує будь-які намагання Києва залучити її до консультацій, спрямованих на зниження безпекової напруги.

Окрім того, російська делегація бойкотувала скликану Україною 10 квітня зустріч представників держав-учасниць ОБСЄ.

Читайте
Блінкен попередив РФ про наслідки агресивних дій щодо України

Тому в українському зовнішньополітичному відомстві відмову РФ виконувати положення Віденського документа розцінюють як чергове підтвердження намірів продовжувати військовий тиск, водночас закликають Кремль відвести війська від кордону та припинити войовничу риторику і дезінформацію.

Нарощування військ РФ на кордоні з Україною

Наприкінці березня головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що Російська Федерація нарощує свої регулярні війська поблизу державного кордону України.

Зокрема розвідка зафіксувала активізацію військ РФ у Брянській, Воронезькій та Ростовській областях, а також в окупованому Криму.

Йдеться про 28 батальйонних тактичних груп противника.

Теги за темою
Війна на Донбасі ОБСЄ
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader