"Явно не реформи": Зеленський розповів, що може стримати агресію Росії на Донбасі
"Явно не реформи": Зеленський розповів, що може стримати агресію Росії на Донбасі

"Явно не реформи": Зеленський розповів, що може стримати агресію Росії на Донбасі

Президент Володимир Зеленський заявив, що для вступу до НАТО Україна має відповідати стандартам Альянсу та проводити необхідні реформи. Але нині, на його думку, через зростання російської агресії найліпшим кроком НАТО буде надання Україні Плану дій щодо членства в Альянсі, це є найкращим шляхом для повернення миру на Донбасі.

Про це український лідер заявив в інтерв'ю італійській газеті La Repubblica, пише пресслужба Офісу президента.

Зеленський наголосив, що для повернення миру на тлі загострення агресії РФ Україна потребує дій. І найкращим способом, за його словами, буде дати Україні План дій щодо членства в НАТО.

"Ми розуміємо, що Україна має відповідати стандартам НАТО, й проводимо необхідні реформи. Однак не можна зводити все лише до реформ, і особливо зараз, коли явно не реформи здатні не допустити розширення російської агресії", - зауважив президент України.

Також Зеленський нагадав, що українська армія стримує єдину агресію у Європі, вистояла протягом понад семи років і постійно вдосконалюється.

"Наші Збройні Сили стримують єдину агресію у Європі, ми вистояли вже понад 7 років і постійно вдосконалюємось. Це точно не секрет для тих наших друзів із НАТО, які приїжджають до Українт, беруть участь у спільних навчаннях з нашими військовими, проводять тренінги", - підсумував він.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський висловив думку, якби Україна була членом НАТО, то на Донбасі не було б загострення війни. Зеленський наголосив, що держава вдячна США за усю підтримку та санкції проти РФ, але Україна прагне до членства в НАТО.

Відео Новини світу: всі члени НАТО висловили підтримку Україні на тлі збільшення загрози вторгення Росії

Абсолютно всі члени НАТО висловили підтримку Україні на тлі збільшення загрози повномасштабного вторгення Росії - про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів за підсумками своїх зустрічей у Брюсселі. Там голова МЗС взяв участь у засіданні комісії Україна-НАТО, провів переговори з генсеком Північноатлантичного альянсу Єнсом Столтенбергом та зустрівся з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.    

Новини світу: всі члени НАТО висловили підтримку Україні на тлі збільшення загрози вторгення Росії
ТСН. Ранок
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Джерело матеріала
loader
loader