"Буде "мертва" територія, гірше, ніж Чорнобиль": Зеленський розповів про майбутнє Криму в російській окупації
"Буде "мертва" територія, гірше, ніж Чорнобиль": Зеленський розповів про майбутнє Криму в російській окупації

"Буде "мертва" територія, гірше, ніж Чорнобиль": Зеленський розповів про майбутнє Криму в російській окупації

Президент Володимир Зеленський заявив, що Крим і Донбас точно українські території і вони не будуть щасливі без України, в російській окупації. У зв'язку з міграцією населення на півостровіможе виникнути "мертва" територія і це буде гірше, ніж Чорнобиль. 

Про це президент України Володимир Зеленський розповів в інтерв’ю французькому виданню Le Figaro, передає ОП.

Зеленський розповів, що люди, які не живуть в Україні, іноді говорять, що Донбас повернеться, а Крим мовляв ні. Але президент наголосив, що він живе в іншій парадигмі і для нього "Крим і Донбас нікуди не йшли".

Утім, через російську окупацію, яка призвела до застою на півострові, де немає туризму, підприємств, роботи, води, люди з Криму можуть виїхати і він може стати "мертвим" регіоном.

"І це – точно наші території. І вони не будуть щасливі без України. Ми це бачимо по тих територіях, де є окупація, – в Абхазії, Придністров’ї тощо. Я не бачив там якогось наукового прориву, крутих підприємств, хмарочосів Гонконгу. Я не бачив там життя. Тому я не бачу там щастя. А коли люди нещасливі, вони їдуть з тієї території. Отже, це буде "мертва" територія. Це буде гірше, ніж Чорнобиль. Тому що навіть у Чорнобиль приїжджають туристи. А це будуть просто "мертві" регіони, на жаль", - сказав Зеленський.

Президент сказав, що є багато людей в Криму, "які живуть у полоні, але вважать себе українцями". А є ті, хто вважав, що "прийде Росія, і вони будуть "перлиною біля моря", утім сталося значно гірше, аніж вони очікували.

"Туризму немає, підприємств немає, роботи немає, ціни високі, води нема. Тому я вважаю, що для них немає майбутнього без України", - висловився Зеленський.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення "Кримської платформи" - переговорного майданчика, метою якого є деокупація Криму. До цієї роботи влада України планує залучити лідерів країн-партнерів. Першим запрошення отримав президент Франції Еммануель Макрон, у французькому МЗС вже привітали ініціативу. Запрошено також Канаду - тамтешня українська діаспора до річниці окупації Криму закликала уряд посилити тиск на Росію.

Раніше президент США Джо Байден пообіцяв допомагати протистояти агресії Москви. Він наголосив, що Америка ніколи не визнає анексії півострова, і разом з Києвом продовжить працювати над тим, аби притягнути Москву до відповідальності. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Новини України: СБУ розпочала масштабні антитерористичні навчання на біля кордону з Росією та Кримом

Служба безпеки України розпочала масштабні антитерористичні навчання у Харківській та Херсонській областях. Сили зосередять біля кордону з Росією та з Кримом. Тренування триватимуть до кінця травня. Окрім працівників СБУ, доєднається Нацгвардія, поліція, прикордонники та військова служба правопорядку. Навчання будуть максимально наближені до реальних умов, з використанням бойової вогнепальної зброї, військової техніки і радіотехнічних засобів.    

Новини України: СБУ розпочала масштабні антитерористичні навчання на біля кордону з Росією та Кримом
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Джерело матеріала
loader
loader