У ТКГ заявили про прорив в переговорах: чого вдалося домогтися
У ТКГ заявили про прорив в переговорах: чого вдалося домогтися

У ТКГ заявили про прорив в переговорах: чого вдалося домогтися

Сьогодні, 20 квітня, на переговорах підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи (ТКГ) вдалося домогтися істотного прориву. Сторони погоджують додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року.

Про це повідомила пресслужба української делегації в ТКГ у Telegram.

"За основу було узято український проект Доповнення. Завдяки сприянню Голови СММ ОБСЄ пана посла Халіта Чевіка, сторони пройшли перше читання в повному обсязі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що дату наступної зустрічі (для другого читання) визначать представники ОБСЄ. Не виключено, що таке засідання відбудеться ще до кінця цього тижня.

"Є надія, що на наступне засідання ТКГ на рівні глав делегацій (28 квітня) документ, що встановлює додаткові заходи щодо дотримання режиму припинення вогню, буде представлений в повністю погодженому варіанті", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, очільник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що Україна продовжуватиме захищати свої національні інтереси, попри погрози Росії. У разі, якщо Кремль все ж вирішить напасти на Україну, то "це буде останній цвях для Росії".

Читайте також:

  • Росія може реалізувати три варіанти подійпроти України: головне управління розвідки спрогнозувало подальші дії РФ
  • У Міноборони попередили проможливий нападРосії з Криму 
  • Найбільше від 2014 року: названокількість російських військовихуздовж кордону з Україно

Відео Новини світу: ТКГ планує зібратися для обговорення ситуації на Донбасі

Посилена відповідальність за снайперські обстріли та екстрені збори безпекової групи без права відмовитися від участі, якщо йдеться про загиблих під час обстрілів на Донбасі. Такі пропозиції планує представити українська сторона на зустрічі Тристоронньої контактної групи. Засідання відбудеться уже за три години - по слідах учорашньої відеоконференції політичних радників лідерів "нормандської четвірки".  

Новини світу: ТКГ планує зібратися для обговорення ситуації на Донбасі
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader