Нардеп від "Слуги народу" пояснив, як йому вдається п’ятий рік поспіль "вигравати" в лотерею мільйони
Нардеп від "Слуги народу" пояснив, як йому вдається п’ятий рік поспіль "вигравати" в лотерею мільйони

Нардеп від "Слуги народу" пояснив, як йому вдається п’ятий рік поспіль "вигравати" в лотерею мільйони

За останні п’ять років народний депутат від "Слуги народу" Максим Павлюк отримав від виграшу в лотерею майже 3,5 млн грн. Виграшні суми він отримує щороку. Виявилося, що джекпот він зірвав один раз – у 2016 році, але виграшні гроші виплачують частинами.

"Згідно з умовами виграшу, виграші на суму понад три мільйони гривень виплачуються впродовж 60 місяців. Свій лотерейний квиток я здав розповсюджувачу ТОВ "М.С.Л." у лютому 2016-го. Через деякий час мені прийшла відповідь, що квиток дійсно виграшний, пройшов експертизу і відтоді почався відлік 60 місяців. І щороку, згідно з вимогами антикорупційного законодавства, я мав декларувати ту суму, яку я отримував", – розповів Павлюк у коментарі "Радіо Свобода".

Нардеп уточнив, що з майже 3,5 млн грн довелося сплатити понад 500 тис. грн податків та понад 50 тис. грн військового збору.

"Я щороку перед подаванням декларації звертався офіційно до ТОВ "М.С.Л.", щоб вони зазначали, хто саме мені виплачував і щоб загальна сума з податками була. Історія моя відкрита, тому що про мій виграш компанія "М.С.Л." сама зазначила ще в 2016 році. Тому я готовий до перевірок", – сказав Павлюк.

На сайті оператора лотерей у новині за 2016 рік справді йдеться про виграш Павлюка. Щасливий білет купив дідусь нардепа Микола і подарував внукові.

Виграш склав тоді 3 млн 325 тис. грн. Проте Павлюк задекларував, що за ці роки отримав на понад 83 тис. грн більше. Нардеп розбіжність між сумою фактичного та задекларованого ним виграшу пояснює двома причинами: власною помилкою під час одного з декларувань (про яку, як каже, одразу повідомив НАЗК) та помилкою з боку "М.С.Л.", які у новині вказали неправильну суму виграшу. В "М.С.Л." це підтвердили.

"Розмір його виграшу в лотереї "Мегалот" складав 3 349 858 гривень. Із них розмір самого Мегапризу складає 3 325 000 гривень, а 24 858 гривень – виграш, завдяки опції "системна ставка", – зазначили у пресслужбі оператора лотерей.

Зазначимо, що Максим Павлюк – єдиний із нинішніх нардепів, хто задекларував виграш у лотерею. У попередні роки виграші в лотерею декларували тодішні депутати Олег Ляшко (Радикальна партія) та член БПП Павло Кишкар. НАЗК провела перевірку і встановила, що Ляшко підробив виграшний білет на понад пів мільйона гривень. Політик із цим не погодився і звернувся до суду.

Відео Олег Ляшко підробив лотерейний білет, по якому виграв пів мільйона гривень – "Секретні матеріали"

На які тільки хитрощі не йдуть чиновники, щоб легалізувати свої корупційні статки. Хтось відкриває на свою дружину дитячі атракціони, які приносять фіктивні мільйонні прибутки, у когось теща-пенсіонер виявляється власницею бізнесів та нерухомості, але далі всіх пішов Олег Ляшко. Не вигадуючи складних схем, він підробив лотерейний білет та заявив, що виграв пів мільйона гривень. Але на цій брехні його спіймали. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Олег Ляшко підробив лотерейний білет, по якому виграв пів мільйона гривень – "Секретні матеріали"
Секретні матеріали
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Ігор Бережанський
Джерело матеріала
loader
loader