КИЇВ. 26 квітня. УНН. Холестерин в продуктах харчування не такий страшний як насичені жири в яловичині, свинині, молочці та яйцях. До такого висновку прийшли лікарі з Американської асоціації серця (АНА), передає УНН з посиланням на CNN.
Вони стверджують, що організм людини цілком справляється з холестерином, який надходить разом з їжею. А ось що шкідливо - так це насичені жири, які підвищують рівень холестерину.
Цитата:
"Насичені жири в більшій мірі відповідальні за підвищення рівня холестерину в крові, ніж споживаний з їжею холестерин", - заявив доктор Стівен Девріс з Інституту Геплса.
Деталі
Найбільше насичених жирів міститься в пальмовій олії, яловичині, свинині та молочних продуктах. Вони також є і в яйцях, які є традиційними на великодньому столі.
Доповнення
Всесвітня організація охорони здоров'я попереджає, що є деякі дані, які дозволяють припустити, що споживання червоного м'яса може стати причиною розвитку колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах органи охорони здоров'я рекомендують обмежити вживання в їжу м'ясної продукції і червоного м'яса, оскільки з ними пов'язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.
Довідка
Червоне м'ясо - всі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.
До теми
МОЗ України рекомендує українцям споживати не більше 500 гр на тиждень червоного м'яса.