![Зберігали продукти не в холодильнику: через порушення можуть закрити сектор на Калинці](https://thumbor.my.ua/563zOStVav4qyGUBKwIyAceFALI=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F247%2F84865d05daa51b5906e9e97380454c8c.jpg)
Зберігали продукти не в холодильнику: через порушення можуть закрити сектор на Калинці
22.04.2021 року державними інспекторами Чернівецького управління та Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області в присутності адміністрації ринку відповідно до доповідної завідуючої державної лабораторії ветеринарно – санітарної експертизи №7 було здійснено моніторингову перевірку КПМТК «Калинівський ринок» на предмет дотримання чинного харчового законодавства при реалізації готової продукції тваринного походження на території сектору № 4. Про це повідомляє начальниця Управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області Анжела Косован на своїй сторінці у Facebook.
При цьому встановлено, що реалізація готових харчових продуктів (м'ясо – ковбасні вироби, сир твердий, масло солодковершкове, сметана тощо) здійснювалась без холодильних вітрин при температурі зовнішнього середовища +16ºС, більша частина даної продукції була без відповідних супровідних документів, по причині якої спеціалістами державної лабораторії ветеринарно – санітарної експертизи № 7 не було дозволено здійснення реалізації даної продукції. Дана продукція вважається небезпечною і може бути джерелом виникнення гострих кишкових інфекцій.
Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області повідомляє, що в разі систематичних порушень чинного харчового законодавства в частині здійснення реалізації харчових продуктів, робота сектору № 4 КПМТК «Калинівський ринок» буде призупинена.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)