Звільнення Мендель: в Офісі президента підшукали іншу посаду, на якій вона "зможе бути ефективною"
Звільнення Мендель: в Офісі президента підшукали іншу посаду, на якій вона "зможе бути ефективною"

Звільнення Мендель: в Офісі президента підшукали іншу посаду, на якій вона "зможе бути ефективною"

В Офісі президента підтвердили звільнення Юлії Мендель з посади речниці президента України. Певний час вона тимчасово виконуватиме свої обов'язки, але надалі — зосередиться на роботі з взаємодії з іноземною пресою.

Про це повідомив радник керівника ОП Михайло Подоляк в коментарі "Інтерфакс-Україні".

"Юлія Мендель продовжує виконувати обов'язки прессекретарки президента України — тимчасово, поки завершуються процеси реорганізації комунікаційної роботи Офісу президента. Прийнято рішення про посилення конкретних комунікаційних напрямків, в зв'язку з чим Юлія Мендель зосередиться на роботі по взаємодії з іноземними ЗМІ", - сказав Подоляк.

За його словами, наразі комунікація президента з зовнішніми споживачами потребує суттєвого підсилення.

"Юлія Володимирівна (Мендель. - Ред.) має відмінні зв'язки в цьому секторі медійного співтовариства і зможе бути ефективною в якості радника з міжнародних комунікацій", - додав він.

Як відомо, Юлія Мендель перебуває на посаді спікерки Зеленського від 3 червня 2019 року. Перед цим президент оголошував конкурс, який вона успішно пройшла.

Нагадаємо, в 2019 році навколо Юлії Мендель спалахнув скандал, коли журналіст "Радіо Свобода" Сергій Андрушко хотів поставити Зеленському запитання, але Мендель відштовхнула його. Згодом Мендель пояснила, що журналісти не мають порушувати безпеку першої особи, а також повинні "бути цивілізованими". Після скандалу Мендель заявила про те, що на неї обрушилася хвиля цькування. 

А нещодавно Юлія Мендель заявила, що Росія не є монополістом на російську мову, і в Україні є "українська" російська мова. В ОП потім пояснили, що це є її приватна думка.

Відео Що відомо про прес-секретаря Зеленського Юлію Мендель

Президент Володимир Зеленський призначив Юлію Мендель своїм прес-секретарем. Їй 32 і вона працювала журналістом на кількох загальноукраїнських телеканалах та співпрацювала з іноземними виданнями, зокрема, із "The New York Times".

Що відомо про прес-секретаря Зеленського Юлію Мендель
Сніданок з 1+1
  • Facebook 4
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Лінда Хурані
Джерело матеріала
loader
loader