Вадим Новинський в складі делегації УПЦ МП привіз до України Благодатний Вогонь
Вадим Новинський в складі делегації УПЦ МП привіз до України Благодатний Вогонь

Вадим Новинський в складі делегації УПЦ МП привіз до України Благодатний Вогонь

З благословення Блаженнішого митрополита Онуфрія офіційна делегація УПЦ 1 травня вилетіла до Єрусалима і доставила до України Благодатний Вогонь, отриманий з рук Патріарха Єрусалимського Феофіла III, який щорічно передає Вогонь канонічним Православним Церквам та вірянам усього світу як головну звістку про Воскресіння Христа.

"Благодатний Вогонь, який ми привезли до України, зігріває кожного з нас. Щиро хочу, щоб він дав нам тепло, зігрів нашу віру і зміцнив нашу любов — і любов до Бога, і одне до одного. Нехай він принесе мир в кожне серце, і тоді світ настане і на нашій землі! ", — сказав Вадим Новинський.

Одразу після прибуття в термінал аеропорту "Київ" представники єпархій УПЦ отримали Благодатний Вогонь і розвезуть його по всій Україні, в усі обласні та районні центри, в усі парафії, щоб символ Воскресіння Христового прийшов до кожного будинку, до кожної сім'ї.

За словами Вадима Новинського, незважаючи на пов'язані з пандемією обмеження, нерукотворне чудо сходження Благодатного Вогню знову і знову створює загальну атмосферу радості, зміцнює віру мільйонів вірян і запалює вогонь Великодньої радості в серцях.

"Нам як ніколи зараз необхідна розрада, і Благодатний Вогонь, і Світле Христове Воскресіння, яке ми зустрінемо через кілька годин — це тверда основа нашого життя і надія, що рятівний Промисел Господа допомагає всім нам і веде нас до правди та істини. Вітаю всіх нас зі Світлим Святом Христового Воскресіння! Христос Воскрес!", — сказав Вадим Новинський.

Нагадаємо, сьогодні, 1 травня, у Велику Суботу в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь о 13:55 за київським часом. Сходження Благодатного Вогню відбувається щорічно на місці, де був розіп'ятий, похований, а потім воскрес Ісус Христос. Свідками Дива Сходження Благодатного Вогню стали члени офіційної делегації Української Православної Церкви на чолі з Керівничим справами УПЦ Митрополитом Бориспільським та Броварським Антонієм (Паканичем).

Протягом більше десяти років Фонд Вадима Новинського в Честь Покрови Пресвятої Богородиці спільно з Українською Православною Церквою доставляє Благодатний Вогонь до України зі Святої Землі.

Зустріч Благодатного вогню перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври відбудеться близько 23:00 1 травня.

 

Джерело матеріала
loader
loader