Дієтолог порадила раціон харчування під час пандемії
Дієтолог порадила раціон харчування під час пандемії

Дієтолог порадила раціон харчування під час пандемії

КИЇВ. 12 травня. УНН. Збалансований раціон харчування знижує фактор ризику при COVID-19. Про це в коментарі УНН розповіла дієтолог Олена Юдіна.

Деталі

Зокрема вона радить правильно співвідносити білки, жири і вуглеводи в раціоні.

"Якщо білки, жири і вуглеводи (БЖВ) надходять в наш організм в правильному процентному співвідношенні - наш організм наповнюється вітамінами, мінералами і правильно функціонує. І всі органи і системи працюють як швейцарський годинник", - говорить Юдіна.

При цьому дієтолог рекомендує відмовитися від вживання жирної їжі, зокрема свинини.

"Споживання червоного м'яса, жирної свинини, просмажене у великій кількості рослинного або тваринного жиру забиває наші судини і може привести до низки серйозних захворювань: атеросклероз, ішемічний інсульт, інфаркт, цукровий діабет І та ІІ типу. Всі ці захворювання можуть наблизити нас до COVID-19.

Тому під час пандемії вкрай важливо стежити за своїм харчуванням. Не їсти рафіновані вуглеводи, солодкого, жирів і жирної свинини в тому числі", - радить фахівець.

Доповнення

МОЗ України рекомендує українцям з'їдати не більше 500 грамів червоного м'яса в тиждень.

Теги за темою
Україна Коронавірус
Джерело матеріала
loader
loader