Розслідування справи Тупицького завершено
Розслідування справи Тупицького завершено

Розслідування справи Тупицького завершено

Правоохоронцями завершено досудове розслідування стосовно колишнього голови Конституційного Суду України Олександра Тупицького у справі про підкуп свідка і неправдиві покази слідству.

Про це йдеться у заяві Офісу Генпрокурора.

“За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора слідчими Державного бюро розслідувань завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні стосовно колишнього голови Конституційного Суду України за фактами вчинення кримінальних правопорушень проти правосуддя (ч.

2 ст.

384 та ст.

386 КК України)”, — сказано у повідомленні.

- Реклама -.

За даними слідства, у жовтні 2018 року підозрюваний “з корисливих мотивів та в інтересах колишнього голови Вищого господарського суду України, який розшукується правоохоронними органами, здійснив підкуп свідка”, переслідуючи, як вказано, мету, щоб він відмовився від давання показань або надав завідомо неправдиві показання у кримінальному провадженні, пов’язаному із протиправним заволодінням майновими активами ЗАТ “Зуївський енергомеханічний завод”.

Окрім того, як повідомляється, упродовж 2018-2019 років підозрюваний “неодноразово надавав слідчому Генеральної прокуратури України у цьому ж провадженні завідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів захисту щодо особливо тяжкого злочину”.

“Наразі, з огляду на те, що зібрані під час досудового розслідування докази є достатніми для складання обвинувального акту, стороні захисту в порядку, передбаченому ст.

290 КПК України, надано доступ до матеріалів досудового розслідування”, – відзначили в ОГП.

Джерело матеріала
loader
loader