ДБР завершило слідство у справі Тупицького
ДБР завершило слідство у справі Тупицького

ДБР завершило слідство у справі Тупицького

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування у справі колишнього глави Конституційного суду України Олександра Тупицького.

Про завершення розслідування у вівторок, 18 травня, повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

"У жовтні 2018 підозрюваний з корисливих мотивів і в інтересах колишнього голови Вищого господарського суду України, який розшукується правоохоронними органами, скоїв підкуп свідка, маючи на меті, щоб він відмовився від дачі показань або надав завідомо неправдиві показання в кримінальному провадженні, пов'язаному з протиправним заволодінням майновими активами ЗАТ "Зуєвський енергомеханічний завод", - повідомили в Офісі генпрокурора.

Також протягом 2018-2019 років колишній глава КСУ неодноразово надавав слідчому ГПУ в цьому ж виробництві завідомо неправдиві показання.

"Зараз, з огляду на те, що зібрані в ході досудового розслідування докази достатніми для складання обвинувального акта, стороні захисту в порядку, передбаченому ст. 290 КПК України, надано доступ до матеріалів досудового розслідування", - додали в ОГП.

Нагадаємо, що 29 грудня 2020 року Олександра Тупицького указом президента відсторонили від посади на два місяці.

У ДБР наголосили, що відсторонення Тупицького допоможе запобігти ризикам впливу останнього на інших свідків у цьому кримінальному провадженні.

Своєю чергою у Конституційному суді заявили, президент Володимир Зеленський мовляв порушив положення Конституції і вийшов за межі своїх конституційних повноважень, видавши указ про відсторонення голови КСУ Олександра Тупицького.

27 березня 2021 року Володимир Зеленський звільнив Тупицького з посади судді КСУ.

Відео Новини України: Тупицький заявив, що ДБР навідалося до нього додому з метою тиску і переслідування

Олександр Тупицький відреагував на обшуки, які слідчі провели у його квартирі, заміському будинку тещі та автомобілі дружини. Відсторонений від посади голова Конституційного суду заявив, що ДБР навідалося до нього додому не для розслідування, а з метою тиску і переслідування. Мовляв, правоохоронці нічого важливого не знайшли, а для того, щоб не йти з порожніми руками, вилучили жорсткий диск з комп'ютера та мисливські набої для рушниці.  

Новини України: Тупицький заявив, що ДБР навідалося до нього додому з метою тиску і переслідування
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Джерело матеріала
loader
loader