Скандальні довибори на Прикарпатті: ЦВК таки визнала Вірастюка нардепом
Скандальні довибори на Прикарпатті: ЦВК таки визнала Вірастюка нардепом

Скандальні довибори на Прикарпатті: ЦВК таки визнала Вірастюка нардепом

ЦВК таки визнала Василя Вірастюка народним депутатом. Це сталось після того, як виборча комісія визнала недійсним голосування на 6 дільницях. 

Про це повідомляє "ОПОРА". 

"ЦВК склала новий протокол за результатами виборів в окрузі №87. Переможцем виборів лишається Василь Вірастюк. Після визнання недійсним голосування на 6 дільницях голоси за кандидатів змінились. За Василя Вірастюка вказано 14 811 голосів, за Олександра Шевченка - 13 942 та Руслана Кошулинського - 13 463", - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, ще 5 травня ЦВК на своєму засіданні відмовилась реєструвати Василя Вірастюка народним депутатом України. Тоді членкиня ЦВК Вікторія Глущенко повідомила, що через скасований Верховним судом протокол про результати виборів в окрузі № 87, в комісії немає підстав для реєстрації Василя Вірастюка депутатом Верховної Ради.

Раніше Верховний суд скасував протокол ЦВК, яким Вірастюка обрано нардепом в окрузі № 87. Кандидат Олександр Шевченко не погодився з протоколом ЦВК від 22 квітня 2021 року про результати виборів в окрузі 87 та оскаржив вказаний протокол та дії ЦВК по встановленню результатів виборів в окрузі до Верховного Суду. Додатково в позові просив зобов’язати ЦВК продовжити встановлювати результати виборів та відправити ОВК 87 округу на уточнення протоколу.

Також Апеляційний суд Києва відхилив позов Вірастюкапроти ЦВК. Суд не знайшов доказів у бездіяльності Центрвиборчкому щодо встановлення результатів виборів на 87 окрузі на Прикарпатті.

Як повідомлялось, на Прикарпатті у одного з кандидатів "вкрали" 45 голосів, він опублікував відеодоказ.

Відео Новини України: депутати Івано-Франківської облради вимагають оголошення повторного волевиявлення

Визнати скандальні вибори у 87 окрузі на Прикарпатті недійсними, а відтак оголосити повторне волевиявлення - вимагають депутати Івано-Франківської облради. Сьогодні вони зібралися на позачергову сесію з цього приводу. У зверненні до президента, парламенту та уряду вимагають розслідувати ймовірні фальсифікації під час підрахунку голосів. А ще покарати членів окружкому, якщо доведуть, що вони порушили виборче законодавство.    

Новини України: депутати Івано-Франківської облради вимагають оголошення повторного волевиявлення
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Марія Бойко
Джерело матеріала
loader
loader