Корнієнко назвав причину виключення скандального нардепа Шевченка зі "Слуги народу"
Корнієнко назвав причину виключення скандального нардепа Шевченка зі "Слуги народу"

Корнієнко назвав причину виключення скандального нардепа Шевченка зі "Слуги народу"

Нардепа Євгена Шевченко виключили із фракції "Слуга народу" у зв'язку з його заявами, які ставили під загрозу відносини України з міжнародними партнерами.

Про це заявив голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

Він наголосив, що Шевченко систематично робив заяви у сфері зовнішньої політики, які були не узгоджені ані з президентом України, ані з Міністерством закордонних справ. За словами Корнієнка, виключення нардепа підтримали більшість депутатів фракції.

"Своїми діями пан Шевченко поставив під загрозу відносини України із міжнародними партнерами, а також завдав шкоди міжнародному іміджу України як передбачуваного партнера із послідовною політикою, що керується демократичними європейськими цінностями", – заявив Корнієнко.

Він зауважив, що партія не може вплинути на його подальшу роботу у Раді, бо за нього проголосували виборці. Корнієнко додав, що Шевченко заявляє, що радий виключенню і готовий далі робити свою політичну кар'єру.

Наприкінець очільник "Слуги Народу" нагадав депутатам, що власна політична позиція не може суперечити основним засадам політики партії і президента, тим більше виправдовувати дії, які дискредитують політичну силу та главу держави.

Нагадаємо, Євгеній Шевченко 20 квітня поїхав до Мінська, де зустрівся з Олександром Лукашенком. Політики нібито говорили про білорусько-українські відносини. Лукашенко заявив, що радий знайомству і розраховує, що ця зустріч "стане добрим сигналом і сприятиме розвитку відносин двох країн". 

Після цього у "Слузі народу" вирішили покарати нардепа і почали збирати підписи за виключення його із президентської фракції.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Новини України: Шевченка виключили з фракції "Слуга народу" через підтримку режиму Лукашенка

Любитель Лукашенка більше не "слуга народу". Євгена Шевченка, який літав до самопроголошеного президента Білорусі, виключили із фракції. Таке рішення ухвалили більшість "слуг народу". І уточнили, що найближчим часом документ передадуть голові Верховної Ради. Офіційних коментарів у "Слузі народу" поки не дають. Сам Шевченко, судячи з реакції у Фейсбук, зрадів звільненню.  

Новини України: Шевченка виключили з фракції "Слуга народу" через підтримку режиму Лукашенка
ТСН. 14:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Джерело матеріала
loader
loader