Скандальні довибори на Прикарпатті: ЦВК оскаржила рішення Верховного суду, який "забрав" мандат у Вірастюка
Скандальні довибори на Прикарпатті: ЦВК оскаржила рішення Верховного суду, який "забрав" мандат у Вірастюка

Скандальні довибори на Прикарпатті: ЦВК оскаржила рішення Верховного суду, який "забрав" мандат у Вірастюка

Центральна виборча комісія подала апеляційну скаргу на рішення Верховного Суду щодо скасування протоколу ЦВК про встановлення результатів проміжних виборів народних депутатів України в окрузі 87 та визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.

Про це ЦВК повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"ЦВК вкотре наголошує, що наразі немає однозначного юридичного алгоритму дій та правового механізму для розв'язання ситуації на 87 окрузі. У такому випадку встановлення результатів можливе лише на підставі та з урахуванням висновків суду", – повідомляє Центрвиборчком.

Варто зазначити, що 23 травня Верховний Суд у справі за позовом кандидата у народні депутати Олександра Шевченка до Центральної виборчої комісії скасував протокол ЦВК від 19 травня 2021 року про встановлення результатів проміжних виборів народних депутатів України в окрузі 87 та визнання Василя Вірастюка обраним депутатом. Водночас повідомлялося, що постанову Верховний Суд ухвалив як суд першої інстанції й у разі подання апеляції Центральною виборчою комісією або командою кандидата Василя Вірастюка, справу переглядатиме Велика палата Верховного Суду як суд апеляційної інстанції й тоді рішення Великої Палати буде остаточним

Нагадаємо, 28 березня відбулися парламентські вибори у 87 окрузі на Івано-Франківщині, які ознаменувалися низкою порушень та як наслідок судових справ. 23 квітня ЦВК підтвердила перемогу Вірастюка, який набрав 15 тис. 536 голосів. Водночас його конкурент – Олександр Шевченко отримав 15 тис. 114 голосів. Результати були встановлені ЦВК без врахування даних голосування на 6 виборчих дільницях, голосування на яких визнали недійсним.

Відео Новини України: ЦВК визнала Вірастюка обраним народним депутатом

Мінус 3 тисячі з лишком голосів виборців. ЦВК скасувала результати голосування на 6 дільницях у 87 виборчому окрузі. І вдруге затвердила протокол про обрання Василя Вірастюка народним депутатом. Адвокати Олександра Шевченка, який доводить свою перевагу на перегонах, таке рішення вважають порушенням права виборців і обіцяють рішення оскаржувати.    

Новини України: ЦВК визнала Вірастюка обраним народним депутатом
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ірина Загородня
Джерело матеріала
loader
loader