УЄФА вимагає прибрати з форми українців для Євро-2020 напис "Героям слава"
УЄФА вимагає прибрати з форми українців для Євро-2020 напис "Героям слава"

УЄФА вимагає прибрати з форми українців для Євро-2020 напис "Героям слава"

В УЄФА вимагають, щоб з форми української збірної з футболу прибрали напис "Героям слава".

Представники організації вважають, що цей слоган як доповнення фрази "Слава Україні" наділений явним політичним змістом, пише Telegram-канал "Спорт Сегодня" від інтернет-видання "Сегодня".

Як в УЄФА пояснюють вимогу прибрати напис з форми футболістів

Як повідомлялося, футболки українських футболістів для Євро - 2020 прикрашені картою України, включно з територією Криму і Донбасу, а також слоганами "Слава Україні" і "Героям слава".

УЄФА вимагає прибрати з форми українців для Євро-2020 напис "Героям слава" - Фото 1
Форма збірної України з футболу

Раніше представники російського футбольного союзу звернулися в УЄФА, вимагаючи заборони цієї форми, проте в організації не побачили порушення в карті України з окупованим Російською Федерацією Кримом. В УЄФА аргументували це визнанням ООН відповідних кордонів нашої країни.

УЄФА вимагає прибрати з форми українців для Євро-2020 напис "Героям слава" - Фото 2
Зображення кордонів України на формі

До слогану "Слава Україні" у організації теж не знайшлося претензій, тому її залишили на формі, зазначивши, що сама по собі ця фраза не є політичною. А ось "Героям слава" в УЄФА вимагають прибрати з футболок українських футболістів, оскільки, на думку представників організації, разом з першим написом цей слоган набуває політичного забарвлення.

Чи є шанс її залишити слоган "Героям слава"на формі збірної України

Також у виданні передали, що представники Української Асоціації футболу зараз ведуть переговори з УЄФА щодо можливості того, що слоган все ж залишиться на формі українських футболістів. Про остаточну відповідь з боку організації поки нічого не відомо.

Раніше ми розповідали, що представлена українською збірною з футболу форма для участі в Євро-2020 обурила представників російської Держдуми.

Також MY.UA писав, що футбольна збірна України представила свій плейлист на чемпіонаті Європи.

Джерело матеріала
Автор статті
Катерина Танчик
Катерина Танчик
Редактор новин
loader