5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Моргенштерн замість наших: збірна України з футболу на Євро 2020 обрала російську музику
Моргенштерн замість наших: збірна України з футболу на Євро 2020 обрала російську музику

Моргенштерн замість наших: збірна України з футболу на Євро 2020 обрала російську музику

Футбольна збірна України представила свій плейлист на чемпіонаті Європи, який розпочнеться вже в п'ятницю, 11 червня. Команда сформувала список своїх музичних уподобань, в який включила 15 пісень, 8 із яких належать російським виконавцям.

По це повідомило видання "Дивогляд".

Футбольний чемпіонат Європи, який цього разу проходитиме в дев'яти країнах, вже за традицією, буде не лише святом спорту, але й потужним культурним явищем загальноєвропейського масштабу. Попри те, що пандемія ще триває, і всі карантинні обмеження ще не зняті, Європа із нетерпінням чекає футбольного свята. Адже люди добряче спрагли за такими видовищами і велелюдними зібраннями, де можна дати волю емоціям.

Футбольна першість Європи обіцяє стати святом навіть для тих, хто не фанатіє від футболу

Кожен європейський чемпіонат із футболу, вже традиційно, має свій офіційний гімн. Цього разу, на Євро-2020 лунатиме легендарна композиція We Are The People у виконанні знаного ді-джея з Ірландії Мартіна Гаррікса і членів ірландського рок-гурту U2 Боно та Еджа.

Але, крім цієї композиції, організатори європейської першості також запропонували кожній команді скласти свій плейлист із музичними вподобаннями членів команди та представити його оргкомітету. Ці композиції, обрані командою, супроводжуватимуть її на чемпіонаті задля створення святкової атмосфери змагань і допомагатимуть спорстменам краще комунікувати зі своїми фанатами.

Надто багато Моргенштерна

Отже, українці визначились із вибором і представили свій музичний список оргкомітету. Плейлисти команд вже з'явились на платформі Spotify і з ними вже можна ознайомитись.

Наші футболісти засмутили своїх вболівальників украй непатріотичним підбором пісень. Із 15 композицій, представлених у попередній версії плейлиста, 8 належать російським виконавцям. Причому аж чотири позиції українці віддали скандальному Моргенштерну, який нещодавно був внесений СБУ та Мінкультом до списку осіб, що загрожують національній безпеці нашої держави.

Втім, після попереднього відбору, організатори сформували остаточний варіант плейлиста із дев'яти композицій, в якому стало відчутно менше Моргенштерна. В списку залишилась лише одна пісня у його виконанні.

Остаточний варіант плейлиста української збірної вийшов таким:

  • Моргенштерн — "Дуло";
  • Dead Blonde — "Мальчик на девятке";
  • 10AGE — "Нету интереса";
  • The Weeknd — Blinding Lights;
  • Astronaut In The Ocean — Masked Wolf;
  • Lil Nas X — Montero;
  • Tiesto — The Business;
  • Martin Garrix — We Are The People (головна пісня Євро-2020);
  • Тінь Сонця — "Їхали козаки".

Отож, до списку потрапила лише одна українська композиція, і ту навряд чи можна буде почути на трибунах європейського чемпіонату. Кажуть, що в аналах Spotify не знайшлось такого аудіозапису.

Напомним, ранее MY.UA сообщал о том, что Россия проиграла: УЕФА согласовал форму сборной Украины с изображением Крыма.

Также Россия хочет отказаться от Евро 2020 из-за формы украинской сборной: "Хуже, чем гомосексуализм".

Источник материала
Поделиться сюжетом