Кулеба повідомив умови, за яких можливий запуск "Північного потоку-2"
Кулеба повідомив умови, за яких можливий запуск "Північного потоку-2"

Кулеба повідомив умови, за яких можливий запуск "Північного потоку-2"

Деокупація українських територій і енергобезпека України, – такі умови висунув Дмитро Кулеба для запуску "Північного потоку-2". Про це він написав у своєму Twitter.

При цьому міністр закордонних справ називає газогін загрозою не лише економіці, а й безпеці України.

Кулеба зазначив, що свою позицію та умови він висловив на переговорах минулого тижня у Берліні.

Раніше в інтерв'ю німецькому виданню Die Welt міністр повідомив, що Київ готовий почати переговори про компенсацію через втрату надходжень від транзиту блакитного палива після запуску газопроводу "Північний потік-2".

Нагадаємо, Адміністрація президента США Джо Байдена і надалі запроваджуватиме санкції проти компаній і фізичних осіб, які займаються діяльністю, що підпадає під обмеження через будівництво газопроводу "Північний потік-2". 

Як повідомляв 5.UA, світовий конгрес українців закликав Німеччину ввести мораторій на "Північний потік-2". США призупинили санкції проти "Північного потоку-2". Верховна Рада проголосувала за проєкт постанови звернення до Конгресу США. Українські парламентарі закликали ввести каральні обмеження проти учасників проєкту. 22 травня США включили в список санкцій низку російських суден та компанії, які пов'язані з "Північним потоком-2".

Теги за темою
Росія Дмитро Кулеба Північний потік-2
Джерело матеріала
loader
loader