Ляшко назвав харчову звичку, яка шкодить здоров’ю українців
Ляшко назвав харчову звичку, яка шкодить здоров’ю українців

Ляшко назвав харчову звичку, яка шкодить здоров’ю українців

Українцям варто змінювати свої харчові звички, аби зберегти здоров’я. Йдеться про зменшення кількості солі у щоденному раціоні.

Про це під час форуму Україна 30. Здорова Україна повідомив очільник МОЗ України Віктор Ляшко.

– Ми їмо дуже пересолену їжу. Українські традиції передбачають солені огірки, помідори. Коли ми говоримо, що добова норма споживання солі 5 г на добу, часто це ніхто не відслідковує.

Коли ми дослідили, скільки українці їдять солі, ми вийшли на 13 г на добу. Це середній показник у країні. Є сім’ї, де цей показник вищий, є ті, хто дотримується рекомендацій ВООЗ, – зазначив Віктор Ляшко.

Сіль потрапляє до організму людини не лише у чистому вигляді, а також зі стравами, готовими продуктами, наприклад, хліб, соуси, консерви.

– Коли ми говоримо про сіль, це не лише сіль у чистому вигляді. Ми часто використовуємо соуси, які містять багато солі. Це, знову ж таки, негативний вплив на здоров’я людини, – додав міністр.

Читайте
Ера сосисок у школі закінчується: Зеленська презентувала нове меню для учнів

Водночас надмірне споживання солі підвищує ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

– Якщо ми подивимося антирейтинг захворюваності, то очолюють його серцево-судинні захворювання. Наприклад, гіпертонічна хвороба – наслідок нездорового харчування, значної кількості солі, низької активності, – пояснює Віктор Ляшко.

Боротися з цим можна, лише змінюючи харчові звички та дотримуючись правил здорового харчування.

Джерело: Всеукраїнський форум Україна 30. Здорова Україна

Теги за темою
Віктор Ляшко
Джерело матеріала
loader
loader