США наступного року почнуть передачу Україні бойових катерів
США наступного року почнуть передачу Україні бойових катерів

США наступного року почнуть передачу Україні бойових катерів

Президент України Володимир Зеленський розповів про нарощування спроможностей та розбудову інфраструктури військово-морської бази Схід у Бердянську на узбережжі Азовського моря. Водночас він зазначив, що склад ВМС посилений ще двома бойовими катерами.

Український уряд очікує щонайменше три катери, які наразі проходять модернізацію у США. За словами глави держави, наступного року США розпочнуть передачу Україні швидкісних бойових катерів Mark VI.

Зеленський зазначив, що також конкретними заходами наповнюється підписаний у 2020 році Меморандум про співпрацю між Україною та Великою Британією. Таким чином незабаром український флот підсилять протимінні кораблі та сучасні ракетні катери.

– Ми очікуємо отримати незабаром сучасні та ефективні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2. Українські екіпажі для них вже завершують підготовку у Туреччині, – розповів український президент.

Водночас у Туреччині заклали перший корпус сучасного корвета для Військово-морських сил України. Планується, що його добудують на українській верфі до кінця 2023 року.

В Офісі президента зазначили, що наразі триває активне нарощування бойових спроможностей українського військового флоту завдяки вітчизняним зразкам озброєння та військової техніки.

Читайте
Ми не допустимо обмеження свободи судноплавства у Чорному морі - Зеленський
Теги за темою
Володимир Зеленський Офіс Президента
Джерело матеріала
loader
loader