![Не тільки на деруни: рецепт домашнього вина з картоплі](https://thumbor.my.ua/KoS4DYL53qP8B_yz-ALF1e_3B2E=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fe42e55a6400b54bc5ff8790b9a49df03.jpg)
Не тільки на деруни: рецепт домашнього вина з картоплі
У світі існує безліч незвичайних рецептів, про існування яких люди навіть не здогадуються. Сьогодні ми вам розповімо про один з таких.
Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЛюди на кухні постійно експериментувати, адже хочуть здивувати сім'ю, гостей, і себе в першу чергу. Так і виходять страви і напої, про які раніше навіть подумати було страшно.
![Вино з картоплі, фото: скріншот з відео](https://thumbor.my.ua/jjuy7wty7MAkXYRrBAkwNF4najM=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Ff4908b7842a0ba2f29600ab85c29c2c5.jpg)
Як вам, наприклад, вино з картоплі. Мало хто знає, що з неї можна зварити вино, яке, цілком непогане на смак. І прийшов цей метод, як відзначають експерти, з Білорусі. Це стародавній звичай, який зберігся донині.
Після Другої світової війни не було цукру і дріжджів, так як була розруха, і бідність. Для приготування горілки використовували торішню, заморожену картоплю, в якій міститься крохмаль.
![Вино з картоплі, фото: скріншот з відео](https://thumbor.my.ua/hUd8naLqkTPic7eEdRXMTPsG_rg=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fc5078731502b38d6ad8e531b98a5e701.jpg)
Брати потрібно дрібні плоди, і тримати в холодному погребі, щоб вона стала від морозу солодкої, і після цього починали робити брагу в самогонних апаратах.
Вино зробити досить просто, всього лише потрібно:
- Кілограм картоплі;
- Кілограм цукру;
- Лимон;
- Апельсин;
- Десертна ложка імбиру і дріжджів.
Далі варимо вимитий, але не очищену картоплю, аж до розм'яклого стану, після чого процідити через грубе полотно.
![домашнє вино, скріншот з відео](https://thumbor.my.ua/RgshOXUwdBMGmAebdMxK9zPT5m4=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F40b434dd060eddff245280adaf6f8f24.jpg)
У цей відвар додати імбир і порізані на скибочки апельсин і лимон. Далі потрібно додати розведені у воді дріжджі, і через 2-3 години 500 грам цукру. Цукор, що залишився додаємо ще через три дні.
![Келих вина, фото: pixabay](https://thumbor.my.ua/JBvY0g0VZLLuKuSzP88U9wKMj4M=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fb972e10d69305de030ebd2093bbf85c0.jpg)
Через кілька тижнів вино перебродить, і можна буде розлити його в темні пляшки.
Нагадаємо, приготуйте домашній квас всього за шість годин: простий і унікальний рецепт. Без домашнього квасу не буде "гарячого" настрою, а також не буде і традиційної окрошки.
Як повідомляв Знай.ua, дуже смачна і проста закуска з кабачків за кілька хвилин: порадує будь-яку компанію.Кабачки досить універсальний продукт з якого можна готувати безліч різних страв.
Також портал Знай.uа писав, що чоловік насварив за те, що мало: унікальний рецепт кабачків зі смаком грибів.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)