“Безглуздо відмовлятися від дешевих грошей”: у Вашингтоні тривають переговори з МВФ
“Безглуздо відмовлятися від дешевих грошей”: у Вашингтоні тривають переговори з МВФ

“Безглуздо відмовлятися від дешевих грошей”: у Вашингтоні тривають переговори з МВФ

Уряд України сподівається отримати від Міжнародного валютного фонду за програмою stand by транш на суму 700 мільйонів доларів.

Міністр фінансів України Сергій Марченко проводить переговори у США з представниками МВФ з приводу наступного траншу. Про це в середу, 7 липня, повідомив перший віцепрем'єрміністр - міністр економіки Олексій Любченко на пресконференції на форумі "Україна 30".

За словами віцепрем’єра, уряд України виконав усі зобов'язання, які брала на себе держава "в плані інституційних змін". "Ми дуже сподіваємося, що цей транш буде, тому що відмовлятися від дешевих грошей - це безглуздо", - наголосив Олексій Любченко.

Водночас віцепрем’єрміністр додав, що не очікує великих потрясінь в економіці, якщо ці кошти не надійдуть до кінця 2021 року. 

Як повідомив Олексій Любченко, переговори з МВФ з приводу 18-місячної програми stand-by для України на суму близько 5 млрд грн проводить у Вашингтоні міністр фінансів Сергій Марченко

Нагадаємо, що за цією програмою МВФ Україні одразу було виділено 2,1 млрд доларів першого траншу, а рекомендації на виділення другого траншу (700 млн доларів) поки не було. Глава представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман після першого перегляду програми заявивпро необхідність додаткових дискусій і більшого прогресу з боку України. 

Нагадаємо, Денис Шмигаль раніше заявляв, що Україна відновить переговори щодо продовження співпраці з МВФі про отримання наступного траншу після ухвалення в другому читанні кількох законів Верховною Радою. Йдеться щодо земельної реформи, законів про НАБУ, НАЗК та Вищу раду правосуддя. 

Джерело матеріала
loader
loader