Нікіфоров: питання Північного потоку - це безпекова компенсація
Нікіфоров: питання Північного потоку - це безпекова компенсація

Нікіфоров: питання Північного потоку - це безпекова компенсація

КИЇВ. 12 липня. УНН. Президент Володимир Зеленський намагатиметься зупинити будівництво “Північного потоку-2”. У випадку, якщо не вдасться це зробити, то питання компенсації стосуватиметься повернення тимчасово окупованих територій України. Про це під час брифінгу у Берліні заявив прессекретар Володимира Зеленського Сергій Никифоров, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Північний потік -2” - це вже давно не економічне питання, це питання безпекове. Саме тому, я думаю, про якісь економічні компенсації не йтиметься...Якщо зупинити будівництво не вдасться, то компенсацію, знову ж таки, не говоримо про компенсацію, говоримо про безпекові гарантії, і найімовірніше, ці гарантії стосуватимуться повернення тимчасово окупованих територій”, - зазначив речник президента.

Деталі

За словами Никифорова, Зеленський намагатиметься зупинити будівництво “Північного потоку-2” до моменту, “поки не піде газ, та навіть після того”. На зустріч із канцлером Німеччини український Президент йде підготовленим, маючи аргументи щодо шкоди “Північного потоку” як для України, так і для Європи, додав Нікіфоров.

Додамо

Сьогодні Зеленський зустрічається з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Він заявив, що під час робочого візиту 12 липня в Німеччині має намір обговорити з канцлером ФРН Меркель тематику енергобезпеки в контексті будівництва магістрального газопроводу "Північний потік-2".

Експерти вважають, що Зеленському не вдасться досягти компромісу з Німеччиною стосовно "Північного потоку-2" .

Теги за темою
Україна Володимир Зеленський Німеччина Президент Північний потік-2
Джерело матеріала
loader
loader