США закликали Росію визнати відповідальність за збиття МН17 над Донбасом
США закликали Росію визнати відповідальність за збиття МН17 над Донбасом

США закликали Росію визнати відповідальність за збиття МН17 над Донбасом

Американське посольство закликало Росію до співпраці зі слідством.

Посольство США закликає Росію визнати відповідальність у збитті малазійського Boeing рейсу MH17 над Донбасом.

Про це повідомляє посольство США в Україні на своїй сторінці у Twitter.

Рейс Малазійських авіаліній MH17 над Донбасом збили контрольовані Росією сили. У Москві повинні визнати свою роль в цій трагедії.

"Сім років тому, 17 липня 2014 року, рейс MH17 був збитий над територією Донецької області України контрольованими Росією силами. Росія досі не визнала цих фактів. У сьому річницю цієї трагедії ми закликаємо Росію визнати відповідальність за свою роль у збитті літака та повною мірою співпрацювати зі слідством", - йдеться в заяві посольства.

Сім років тому, 17 липня 2014 р., рейс MH17 був збитий над територією Донецької області контрольованими силами. Росія дотепер не визнала цих фактів. У 7-у річницю цієї трагедії ми закликаємо визнати відповідальність у збитті літака та повністю співпрацювати зі слідством. pic.twitter.com/vGOtxqrYqD

— U.S. Embassy Kyiv (@USEmbassyKyiv) July 17, 2021

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у сьомі роковини авіакатастрофи малазійського Boeing рейсу MH17 над Донбасом висловив співчуття усім, хто оплакує жертв трагедії, яка сталася 17 липня 2014 року.

  • Малайзійський Boeing, який у липні 2014 року летів з Амстердама до Куала-Лумпура, був збитий над окупованим Донбасом з російської ракетної установки "Бук". Загинули 298 осіб - це всі, хто був на борту.
  • Розслідування показало, що Boeing був збитий ракетою серії 9М38, яку використовують в зенітно-ракетному комплексі "Бук". Установка була доставлена з Росії та запущена з території, яка контролювалася тоді бойовиками. Фрагменти ракети серії "Бук" були виявлені при розтині тіл членів екіпажу, так і в одному з віконних прорізів кабіни літака.
Джерело матеріала
loader
loader