ОБСЄ зафіксувала майже 225 порушень "режиму тиші" на Донбасі
ОБСЄ зафіксувала майже 225 порушень "режиму тиші" на Донбасі

ОБСЄ зафіксувала майже 225 порушень "режиму тиші" на Донбасі

КИЇВ. 29 липня. УНН. СММ ОБСЄ зафіксувала протягом минулої доби 149 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 76 таких порушень на Луганщині. Про це УНН стало відомо із щоденного звіту, публікованого Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 28 липня 2021 року.

Деталі

У Донецькій області СММ зафіксувала 149 порушень режиму припинення вогню, зокрема 21 вибух невизначеного походження.

Більшість порушень режиму припинення вогню зафіксовано в районах на північний схід і схід від н.п. Гнутове (підконтрольний урядові, 90 км на південь від Донецька), на ділянці розведення в районі н. п. Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька), а також на південь від неї ввечері 26 липня.

У Луганській області СММ зафіксувала 76 порушень режиму припинення вогню, зокрема 12 вибухів (2 розриви боєприпасів та 10 вибухів невизначеного походження).

Всі ці порушення режиму припинення вогню зафіксовано на північний схід і південний захід від ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська).

Нагадаємо

Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони, народний депутат від фракції “Слуга народу” Ірина Верещук в ефірі одного із телеканалів заявила, що наразі на Донбасі режиму тиші немає, але втрат стало значно менше.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader