Сенатори США висунули Байдену ультиматум через "Північний потік-2"
Сенатори США висунули Байдену ультиматум через "Північний потік-2"

Сенатори США висунули Байдену ультиматум через "Північний потік-2"

Ультиматум через "Північний потік-2" висунули американському президенту Джо Байдену. Сенатори республіканської партії зажадали негайно запровадити санкції проти будівництва газопроводу. Інакше - вони погрожують заблокувати затвердження двох кандидатів на керівні посади в Міністерстві фінансів. Про це заявили в листі міністру фінансів США, повідомляє "Блумберг".

Сенатори обіцяють заблокувати на слуханнях у Комітеті з банківської діяльності кандидатури Браяна Нельсона та Елізабет Розенберг. Вони повинні обійняти посади у сфері контролю виконання санкцій.

Також республіканці вимагають від Байдена відмовитися від політики незапровадження санкцій проти компанії-оператора газопроводу Північного потоку-2. Минулого тижня США і Німеччина ухвалили угоду щодо газопроводу. Домагатимуться продовження транзиту російського газу через Україну на 10 років.

"Газовий трубопровід "Північний потік-2" безпосередньо шкодить інтересам національної безпеки США, а також наших союзників і партнерів. У разі завершення цей проєкт посилить зловмисний вплив Володимира Путіна на Європу, дестабілізує неміцну безпеку України та заохотить Росію до подальшої агресії", - йдеться в листі міністра фінансів США.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко заявив, що поки трубою "Північного потоку-2" не пішов газ, треба боротися проти завершення цього кремлівського проєкту. 

Теги за темою
США санкції Північний потік-2
Джерело матеріала
loader
loader