Легендарна українська страва підкорює Азію, але борщ тут ні до чого
Легендарна українська страва підкорює Азію, але борщ тут ні до чого

Легендарна українська страва підкорює Азію, але борщ тут ні до чого

Жителі Азії, а особливо Південної Кореї, підкорені українським блюдом, причому мова не про традиційний борщ, а про загального улюбленця капусняка.

Відповідною приємною новиною поділився шеф-кухар та амбасадор української кухні у світі Юрій Ковриженко в ефірі "Радіо Культура".

Що азіатам сподобалося в капусняку?

За словами шеф-кухаря, після відкриття ресторану з українськими стравами під патронатом посольства України, лідерство з продажу було саме у капусняка, а не у борщу.

Він пояснив це тим, що український борщ не зовсім зрозуміли жителі цієї азіатської країни, тоді як в капусняку вони знайшли схожість зі своїм супом з гострої капусти - кимчи тіге.

Ковриженко додав, що варив капусняк без пшона, щоб страва була адаптована до смаків місцевого населення. У капусняк додали копчені свинячі ребра і він вийшов наваристим, густим і, звичайно, дуже гострим, тому що, як зазначив шеф-кухар, корейці люблять саме таку їжу.

Капусняк став хітом продажів серед корейців

Порівнюючи обсяг продажів борщу і капусняка, Ковриженко розповів, що тоді як борщу варили 200 літрів на тиждень, то капусняка "йшло" до півтонни.

Легендарна українська страва підкорює Азію, але борщ тут ні до чого - Фото 1
Юрій Ковриженко розповів, що корейцям сподобався український капусняк

При цьому, корейцям, які куштували нашу страву, дуже подобалося, що українська кухня чимось схожа з їхньою.

Раніше MY.UA повідомляв, що не потрібно їсти на сніданок, щоб зберегти здоров'я.

Читайте також про крупу, яка може замінити вівсянку в раціоні.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Катерина Танчик
Катерина Танчик
Редактор новин
loader
loader