Міністри енергетики України, США і Німеччини провели переговори у Києві: про що розмовляли
Міністри енергетики України, США і Німеччини провели переговори у Києві: про що розмовляли

Міністри енергетики України, США і Німеччини провели переговори у Києві: про що розмовляли

Міністри енергетики України, США і Німеччини зібрались на полях Кримської платформи / фото twitter.com/MelnykAndrij

Міністр енергетики України Герман Галущенко, міністр енергетики США Дженніфер Гренголм і міністр економіки та енергетики Німеччини Петер Альтмаєр провели тристоронні переговори у Києві.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Галущенко повідомив журналістам за підсумками тристоронньої зустрічі міністрів.

"Ми обговорили насправді досить детально ті питання і ті загрози, які ми бачимо у реалізації проекту "Північний потік-2". Ми обговорили ті питання, які стосуються реформування енергетичного сектору України з точки зору декаборнізації, з точки зору тих новітніх технологій, які ми плануємо реалізовувати", - заявив він.

Проект "Північний потік-2"

Проектом "Північний потік-2" (Nord Stream 2) передбачено будівництво і робота двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Оператором трубопроводу є компанії Nord Stream 2 AG, засновником якої є російський "Газпром". Фінансують проект європейські компанії - французька Engie, австрійська OMV, британсько-Нідерландська Shell, німецькі Uniper і Wintershall.

Газопровід "Північний потік-2" побудований вже на 99%. Новий трубопровід в обхід України планувалося завершити до кінця 2019 року поряд з вже наявним "Північним потоком-1".

Будівництво газопроводу призупинялося через введені США санкції проти компаній-підрядників, проте в лютому 2021 року відновилося. Nord Stream 2 AG вирішив добудувати його своїми силами.

Автор: Віталій Саєнко

Теги за темою
Північний потік-2
Джерело матеріала
loader
loader