На "Велике будівництво" Зеленського 6 українських банків виділили кредит на 376 млн дол
На "Велике будівництво" Зеленського 6 українських банків виділили кредит на 376 млн дол

На "Велике будівництво" Зеленського 6 українських банків виділили кредит на 376 млн дол

Консорціум складається з Укрексімбанку, Ощадбанку, Укргазбанку, ТАСкомбанку, Банку Кредит Дніпро і ПУМБ.

Кредитна угода, підписана між Укравтодором та консорціумом з шести українських банків, передбачає виділення на реалізацію програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» 376 млн доларів США під державні гарантії на термін 5 років зі ставкою 4,9% річних. Про це повідомляється на офіційній сторінці Міністерства інфраструктури у Facebook.

Консорціум складається з Укрексімбанку, Ощадбанку, Укргазбанку, ТАСкомбанку, Банку Кредит Дніпро і ПУМБ. Найбільшу частку в розмірі 45% всього обсягу фінансування забезпечить державний Укрексімбанк. Це вже не перший випадок кредитування «Великого будівництва» Укрексімбанком. Минулого року кошти, виділені банком, були третіми за обсягами серед усіх джерел фінансування програми відновлення інфраструктури.

За оцінками Мінінфраструктури, підписана кредитна угода стала безпрецедентною для України. Вона є взаємовигідною для обох сторін. Держава отримує надійне додаткове джерело фінансування будівництва і ремонту доріг і мостів, а у банків, в свою чергу, з'являється можливість для реальних і ефективних інвестицій.

Крім цього, угода про співпрацю Укравтодору та банківського консорціуму говорить також про довіру банківської системи і готовність інвестувати у великі інфраструктурні проєкти.

Перспективним напрямком розширення співпраці з банками у рамках «Великого будівництва» може стати залучення коштів на оновлення та будівництво аеропортів, залізниць, морської і річкової інфраструктури.

Раніше вже повідомлялося, що в червні Укравтодор розмістив на Лондонській фондовій біржі єврооблігації на суму 700 млн доларів США на термін 7 років під 6,25% річних. Ці кошти спрямовані на реалізацію програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Джерело матеріала
loader
loader