CRU прогнозує подальше зниження залізорудних цін
CRU прогнозує подальше зниження залізорудних цін

CRU прогнозує подальше зниження залізорудних цін

Як повідомляє агентство Reuters, ціни на залізну руду впали більш ніж на 30% в порівнянні з рекордними піками в травні. За словами аналітиків Еріка Хедборда і Річарда Лу з консалтингової компанії CRU, можливе їх подальше падіння.
"CRU прогнозує подальше зниження цін на залізну руду до кінця року, оскільки ми бачимо більш збалансований ринок з китайським попитом, який, ймовірно, стабілізується до кінця року, в той час як морська пропозиція продовжує поліпшуватися», - заявили вони в своєму останньому огляді ринку.
Виробники залізної руди в Австралії, найбільшому постачальнику для провідного виробника сталі в Китаї, намагаються утримати виробництво на високому рівні, хоча аналітики кажуть, що обсяги відвантаження зазвичай поліпшуються в останньому кварталі.
Але вони виключили падіння цін нижче $100 за тонну, пославшись на все ще обмежений ринок.
Нагадаємо, ціна залізної руди зростала з листопада 2020 року по середину липня 2021 року у зв'язку зі швидким відновленням економіки Китаю і масштабною реалізацією інфраструктурних проектів в КНР.
На сьогодні світові ціни на залізну руду стійко увійшли в спадний тренд. Зниження світових цін на залізну руду почалося внаслідок введення Китаєм урядових обмежень на виробництво сталі та імпорт залізорудної сировини. Зокрема, металургійні компанії Китаю в липні скоротили імпорт залізної руди на 21,4%, в червні імпорт був скорочений на 12%.
Аналітики міжнародного рейтингового агентства Fitch прогнозують глобальне зростання видобутку залізної руди. Якщо в 2016-2020 роках видобуток залізної руди в світі знижувався в середньому на 2,3% на рік, то за прогнозом Fitch темпи зростання видобутку складуть в середньому 3,6% в період з 2021 по 2025 рік. Це вказує на довгострокову тенденцію падіння ціни залізної руди.

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися
Джерело матеріала
loader
loader