"Буде серйозна зустріч": Зеленський хоче почати переговори з Байденом з питань Донбасу і Криму
"Буде серйозна зустріч": Зеленський хоче почати переговори з Байденом з питань Донбасу і Криму

"Буде серйозна зустріч": Зеленський хоче почати переговори з Байденом з питань Донбасу і Криму

Український президент хоче отримати не просто відповідь, а дізнатися бачення американського президента щодо низки питань.

Першим питанням, яке президент Володимир Зеленський порушить на зустрічі з американським колегою Джо Байденом, буде тема тимчасово окупованого Донбасу і Криму.

Про це глава держави розповів у коментарі "Суспільному" під час робочого візиту у Вашингтон.

"У нас буде не просто питання-відповідь. У нас буде серйозна зустріч, декілька буде секторів нашої розмови. Складно сказати, з якого сами питання почати. Багато речей на які хочеться отримати не відповідь, а отримати бачення. Тим більше, що питання не в тому, що запитує Україна і що відповідає Америка. Мені здається, що у кожної сторони є питання і відповіді", - заявив Зеленський і додав, що планує почати зустріч з обговорення питань Криму і Донбасу.

Торкнуться президенти й теми "Північного потоку-2". "У нас є болюче питання "Північний потік-2". Якщо він буде добудований, а всі говорять, що він буде добудований, то ми поборемося з тим, як він буде працювати. У разі працюючого "Північного потоку-2", ми хотіли б домовитися про конкретні речі й гарантії з боку США", - зазначив Зеленський і наголосив, що має на увазі введення нових санкцій проти РФ.

Крім цього, Зеленський планує обговорити з Байденом тему інвестицій: "Ми подякуємо президенту США за підтримку, вона відчувається в розбудові енергетичної системи України".

Нагадаємо, що зустріч Володимира Зеленського і Джо Байдена відбудеться сьогодні, 1 вересня, о 14:00 (о 21:00 за київським часом). Глави держав поспілкуються спочатку за присутності ключових радників, а потім віч-на-віч. Спільної пресконференції не передбачено. Підсумки лідери коментуватимуть окремо, але випустять об’єднану письмову заяву.

ТСН готує спеціальний випуск за підсумками візиту, який вийде в ефірі "1+1" о 22:45.

ТСН. Спецвипуск із США розповість про зустріч двох президентів Байдена та Зеленського

Джерело матеріала
loader
loader