У Слузі народу не планують висувати свого кандидата на виборах мера Харкова
У Слузі народу не планують висувати свого кандидата на виборах мера Харкова

У Слузі народу не планують висувати свого кандидата на виборах мера Харкова

Партія Слуга народу не планує висувати свого кандидата на виборах мера Харкова, що відбудуться наприкінці жовтня цього року.

Про це поінформував на брифінгу голова фракції Слуги народу Давид Арахамія.

Таке рішення він пояснив тим, що в партії немає сильної кандидатури, яка могла б поборотися за посаду очільника Харкова.

– Я спілкувався з харківʼянами. Ми не будемо висувати (кандидата в мери Харкова – Ред.), бо немає сильної кандидатури, яка може боротися. З великою вірогідністю, — заявив Арахамія.

Голова партії Олександр Корнієнко, своєю чергою, уточнив, що кандидатів на місцеві вибори висувають місцеві організації, і нещодавно відбувся технічний з’їзд із цього питання. Корнієнко підтвердив наміри Слуги народу не висувати свого кандидата на виборах у Харкові.

Водночас політик припустив, що окремі представники партії можуть самовисуватися і поборотися за крісло мера.

– Швидше за все, з великою ймовірністю, наша партійна організація не буде висувати. Я допускаю, що депутати міської або інших рад від Слуги народу можуть самовисуватися. Але це буде не висування від партії, – пояснив Корнієнко.

Він додав, що такі кандидати-самовисуванці самостійно нестимуть відповідальність за свою кампанію, не зможуть використовувати повноцінну партійну символіку тощо.

Чому були призначені вибори мера Харкова?

Востаннє вибори міського голови Харкова відбулися 25 жовтня 2020 року. На них переміг Геннадій Кернес, котрий на той момент не один рік займав цю посаду.

9 грудня 2020 року, на першій сесії Харківської міськради нового скликання, Кернес набув повноважень міського голови. Він став мером Харкова дистанційно, оскільки на той момент перебував на лікуванні в берлінській клініці Шаріте, де оговтувався від наслідків коронавірусу.

Проте 17 грудня минулого року Кернес помер у німецькій клініці.

Наприкінці березня цього року Верховна Рада України підтримала постанову, якою призначила позачергові вибори мера Харкова на 31 жовтня 2021 року.

Джерело: Слуга народу

Фото: Слуга народу

Теги за темою
Харків Слуга народа
Джерело матеріала
loader
loader