Настала осінь, прийшли дощі, а це означає тільки одне - починається грибний сезон. Це завжди смачно і корисно, але, іноді може бути і небезпечно. Фахівці розповіли, як не отруїтися дикими грибами.
Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПро це розповіли в офіційному Telegram-каналі Держпродсвоживслужби. Фахівці написали цілу інструкцію, як не потрапити на отруйний гриб.
Для того, щоб не отруїтися грибами, потрібно:
- Відмовитися від вживання диких грибів як від продукту, і вживати ті, які продаються в магазинах;
- Не купувати гриби на стихійних ринках, або у продавців на трасах. Найбезпечніше купувати їх на стаціонарних ринках, де вони проходять відповідний контроль.
Якщо ви все ж вирішили відправитися в ліс за грибами, потрібно пам'ятати про правила. Ніколи в кошик не кладіть гриби, які ви бачите в перший раз. Старі, перестиглі, або ж дуже молоді гриби також не потрібно забирати.
Під час посухи гриби краще не брати взагалі. У спекотну погоду змінюється обмін речовин в організмі гриба, він втрачає воду, накопичує токсини.
Перед тим як почати підготовку грибів, Найкраще ще раз перевірити їх, щоб переконатися, що страва буде безпечно. Сирі гриби не можна їсти ні в якому разі.
Відібрані гриби потрібно помити, а після відварити кілька разів в солоній воді протягом 30 хвилин.
Готові страви з грибів потрібно зберігати на холоді, однак, не більше доби.
Раніше повідомляли, українці при влаштуванні на роботу пообіцяли 1500 грн за 5 днів, але вигнали без копійки: "на чужому горбу щастя будують".
Як повідомляв Знай.uа, на популярному одеському пляжі відпочиваючих " обчистили "до нитки, персонал вийшов за межі:" Напала і нацькувала охоронця...".
Знай.uа писав, "Грибочки вкрилися грибком": покупці виявили в супермаркеті небезпечну "закуску", краще не ризикувати.