Україна не планує прямих переговорів з РФ щодо поставок газу – Шмигаль
Україна не планує прямих переговорів з РФ щодо поставок газу – Шмигаль

Україна не планує прямих переговорів з РФ щодо поставок газу – Шмигаль

Україна не збирається проводити прямі переговори з Росією про постачання газу, навіть якщо виникне необхідність у додатковій закупівлі блакитного палива.

Про це розповів в одному з інтерв’ю прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

– Такі перемовини не плануються, – наголосив очільник уряду, відповідаючи на запитання про можливість прямих перемовин із Москвою щодо додаткової закупівлі газу.

Шмигаль уточнив, що наразі в підземних сховищах газу України є понад 18,5 млрд кубів, що більше, ніж було в попередні роки.

Прем’єр запевнив, що нашій країні вдасться нормально пройти цю зиму та опалювальний сезон, попри газову кризу, котра останнім часом спостерігається в Європі.

Шмигаль нагадав, що НАК Нафтогаз України запропонувала сталу річну ціну на газ для населення в розмірі 7,96 грн за 1 куб. м.

– З імовірністю 100% газ, що знаходиться в Україні, тут і буде використаний. Частина газу закуповувалася за ціною 3-4 грн. Частина зараз закачується вже дорого – по 18 грн. Частина – це власний видобуток. Цей мікс дає змогу втримати до весни ціну, яка встановлена в контракті. Це також було прораховано Нафтогазом. Зараз ми доволі впевнено себе почуваємо з точки зору проходження опалювального сезону з газом, – пояснив Шмигаль.

Варто зазначити, що Україна не імпортує природний газ за контрактом із російським газовим монополістом Газпром із листопада 2015 року. Блакитне паливо наша країна закуповує виключно на західному кордоні.

Читайте
Із 1 жовтня в Україні зміняться комунальні тарифи: скільки доведеться платити
Джерело матеріала
loader
loader