"Абсурдно це обговорювати": глава МЗС Грузії про екстрадицію Саакашвілі
"Абсурдно це обговорювати": глава МЗС Грузії про екстрадицію Саакашвілі

"Абсурдно це обговорювати": глава МЗС Грузії про екстрадицію Саакашвілі

Саакашвілі вважає себе політичним в'язнем / фото REUTERS

Міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані заявляє, що про екстрадицію колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі до України не йдеться.

Про це повідомляє телеканал Rustavi2.

Як вважає Залкаліані, говорити і обговорювати питання Саакашвілі є абсурдом, оскільки це "юридично неприйнятно".

Також у відповідь на заяву міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби про надання дипломатичної допомоги Саакашвілі грузинський міністр заявив, що українській стороні надали усю інформацію про арешт Саакашвілі.

Залкаліані сказав, що особисто з Кулебою не говорив, а комунікація підтримувалася на рівні посольства.

"Вони звернулися до посольства і просили зустрічі з представником посольства. Вони лише хотіли дізнатися, за яких умов і як Саакашвілі був арештований. Звичайно, розмов про екстрадицію немає. Взагалі абсурдно це обговорювати, оскільки юридично про це не може бути й мови", - наголосив Залкаліані.

Затримання Саакашвілі

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня у Грузії Саакашвілі затримали і помістили в пенітенціарну установу. Він заявив, що вважає себе політичним в'язнем і оголосив голодування.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що всі профільні інститути працюватимуть над питанням повернення Саакашвілі в Україну.

У Грузії Саакашвілі був оголошений у розшук - він не був на батьківщині останні 8 років. Його заочно засудили до шести років ув'язнення, визнавши винним в організації нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Гелашвілі.

Також Саакашвілі є підозрюваним в інших кримінальних справах. Грузинська влада неодноразово заявляла, що Саакашвілі після повернення в країну буде затриманий.

Автор: Віталій Саєнко

Теги за темою
Грузія
Джерело матеріала
loader