У ресторані Citronelle під егідою посольства Франції відбулися гастрономічні вечори "10 ans d’inspiration…" із мішленівським шеф-кухарем Едуардом Лубе.
Саме Едуард Лубе, кращий шеф-кухар року у Франції за версією гіда Gault Millau, володар двох зірок Мішлен, розпочинав традицію щорічних мішленівських вечорів в Citronellе.
Шеф провів майстер-клас для журналістів та приготував дві неймовірні вечері з дев'яти страв для гостей Citronelle.
До кожної страви сомельє ресторану разом з Едуардом Лубе підібрали особливі французькі вина, а до вибраних страв в меню подавали віскі The Macallan.
Серед страв – артишоки барігуль з чорним люберонським трюфелем і ягодами ялівця, фуа гра з ревенем, тартар із середземноморської барабульки з осетровою ікрою, філе оленя з яблуками й соусом із зелених томатів з бессмертником та дегустація сирів з Французьких Альп, які шеф привіз від власних крафтових постачальників з регіону Савуа.
"Протягом 10 років ми несемо цінність французької гастрономії, і я надзвичайно горда, що для наших гостей в Citronelle готував шеф, який брав участь у гастрономічному святі Le Diner des Grands Chefs у версальському палаці, присвяченому включенню французької кухні до списку "нематеріальної культурної спадщини людства" ЮНЕСКО, – розповіла Марія Дідковська, засновниця ресторану Citronelle.
Про шлях Едуарда Лубе
Едуард Лубе виріс у Валь-Торансі, гірськолижному курорті, що будувався у 1970 році, де його мати Клод заснувала свій перший ресторан. Любити гастрономію Едуарда навчила сім’я. Серед його найціннішіх дитячих вражень – ранні роки, проведені біля плити разом з бабусею та дідусем, які жили неподалік. Едуард вступив до французької команди лижного спорту для юнаків, але його мати порадила йому обрати навчання в кондитерському мистецтві.
Лубе стажувався у різних світових ресторанах в Європі та Америці, а повернувшись до Франції, він працював з Аленом Чапелом у Міонні, який навчив його "поваги до продукту". Потім він приєднався до команди Марка Вейрат в Ансі. Там він зустрів свою дружину Ізабель Гуелпа, племінницю шеф-кухаря.
У 1992 році Лубе відкрив Le Moulin de Lourmarin у містечку Лурмарен. Разом з Адріаном Ломбардом, колишнім садівником, вони виростили город площею 5 гектарів, що постачав сировину для ресторану: фрукти, сімейні овочі та зелень. Паралельно з цим шеф-кухар відкрив пекарню Le Comptoir d'Édouard, а також магазин делікатесів. У 1995 році Лубе отримав свою першу зірку Мішлен і став наймолодшим шеф-кухарем Франції. Через 3 роки – друга зірка.
Клод, мати Едуарда, придбала ферму у Бонньо. Лубе перетворив її на отель та відкрив ресторан, посадив сад і створив ботанічну стежку. У березні 2006 року його кухня була відзначена Red Gault Millau Guide. У 2011 році Yellow Guide назвав його шеф-кухарем року.
Шеф Едуард Лубе є почесним членом Братства Чорного Діаманта, яке щорічно відкриває початок сезону трюфелів у прованському Рішранші, влаштовуючи урочисту процесію по головній вулиці міста під час Трюфельної Меси (la Messe de la Truffe). Меса проходить провансальською мовою і читається на честь Святого Антонія (покровителя трюфеля та мисливців на трюфель) з метою благословити цей цінний гриб.
Читайте також:
В Китае ресторан с безлимитной едой забанил посетителя за то, что тот слишком много ел.
Ресторан Citronelle створив шампанське Blanc de Blancs з віньєроном із Шампані.