Укрзалізниця підвищує комісійний збір: як це вплине на вартість квитків
Укрзалізниця підвищує комісійний збір: як це вплине на вартість квитків

Укрзалізниця підвищує комісійний збір: як це вплине на вартість квитків

Наступного року Укрзалізниця не підвищуватиме тарифи на пасажирські перевезення. Проте з 10 грудня 2021-го змінює комісійний збір при купівлі, поверненні та резервуванні квитків, оскільки його не переглядали два роки. Він становитиме 30 грн замість 22 грн.

Окрім того, комісійний збір 20 грн включать до вартості квитка на експрес Київ – аеропорт Бориспіль. Тобто з п’ятниці він коштуватиме 100 грн.

У компанії наголошують, що підвищення комісійного збору майже не вплине на кінцеву вартість квитків для пасажирів.

– Попри те, що зміна вартості квитків для пасажирів буде вкрай незначною – в середньому збільшиться лише на 3%, для АТ Укрзалізниця таке підвищення дасть орієнтовно 6 млн грн на місяць додаткових доходів, які буде скеровано на вдосконалення систем продажу та інші потреби, – кажуть в УЗ.

Водночас Укрзалізниця зменшує розмір комісійного збору за резервування квитків для групових замовлень. Вартість резервування у разі бронювання квитків для групи від 30 осіб становитиме 50 грн з дорослого пасажира та 35 грн – для пасажирів до 18 років.

На сьогодні вартість цієї послуги становить 80 грн та 40 грн відповідно.

У 2022 році не підніматиме ціни на квитки, а запровадить новий підхід до формування їх вартості у залежності від різних факторів, зокрема, популярності напрямку та часу придбання проїзного документа. Кажуть, що це дозволить заощадити кошти пасажирам, які плануватимуть свої подорожі заздалегідь.

Читайте
Укрзалізниця розпочала продаж квитків за новим графіком руху
Теги за темою
Укрзалізниця
Джерело матеріала
loader
loader