В Україні оновлюють систему автофіксації порушень ПДР: що зміниться для водіїв
В Україні оновлюють систему автофіксації порушень ПДР: що зміниться для водіїв

В Україні оновлюють систему автофіксації порушень ПДР: що зміниться для водіїв

В Україні запрацює нововвдення системи автофіксації порушень ПДР.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

Так, за його словами, відомство продовжує вдосконалювати систему фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі та впевнено рухається у векторі цифровізації, впроваджуючи нові технологічні рішення.

Черговим кроком стало налагодження взаємодії з "Укртрансбезпекою" для штрафування власників авто за виїзд на смуги громадського транспорту.

"Спільно із Державною службою з безпеки на транспорті (Укртрансбезпекою) ми налагодили автоматизоване опрацювання порушень руху та/або зупинки на дорозі зі смугою для маршрутних транспортних засобів", - наголосив Білошицький.

Що зміниться.

До системи фіксації в автоматичному режимі надходять відомості щодо наданих "Укртрансбезпекою" ліцензій у сфері господарської діяльності, пов’язаної з перевезеннями пасажирів, що дає юридичні підстави водіям із наявним дозвільним документом користуватися смугою для маршрутних транспортних засобів.

Білошицький додав, що це нововведення дозволить скоротити строки на опрацювання подій з ознаками правопорушення руху смугою для маршрутних транспортних засобів (раніше потрібно було робити запит по базі в аналоговому режимі) і унеможливить імовірність притягнення до адміністративної відповідальності осіб, що керують транспортними засобами, яким дозволено рух смугою громадського транспорту.

Як перевірити та сплатити нові штрафи за порушення ПДР.

Водіям розповіли, як скасувати постанову патрульної поліції за порушення ПДР.

Які порушення ПДР зможуть фіксувати громадяни за допомогою смартфона в Україні.

Джерело матеріала
loader
loader