Усіх обурив стереотипний образ героїні-українки в "Емілі у Парижі". Мінкульт пише листа до Netflix
Усіх обурив стереотипний образ героїні-українки в "Емілі у Парижі". Мінкульт пише листа до Netflix

Усіх обурив стереотипний образ героїні-українки в "Емілі у Парижі". Мінкульт пише листа до Netflix

В мережі з'явились обурливі відгуки щодо образливого зображення героїні у серіалі "Емілі в Парижі".

Другий сезон серіалу "Емілі в Парижі" вийшов на стримінговій платформі Netflix 22 грудня. У серіалі з'явився новий персонаж — українка Петра, яка приїхала до Парижа з Києва. Її зіграла українська актриса Дарина Панченко.

У четвертій серії Емілі знайомиться з Петрою на курсах французької мови. Героїні вирушають практикувати французьку, коли Петра промовляє "Люблю все безкоштовне" та не змушує Ємілі втікти з магазину, не розраховуючись за речі. На прохання Емілі повернутися та заплатити, Петра українською їй відповідає: "Ти шо, здуріла, я не можу такого зробити. Мене за це депортують!"

У серіалі показали стереотипний і образливий образ українки як блондинки з поганим смаком, манерами і клептоманією. Поява Петри ніяк не вплинула на сюжетну лінію, а лише образила українок. У мережі розкритикували серіал, відзначивши, що сучасні українки стильні, розумні і працьовиті.

"Це дешевий трюк, абсолютний скандал і ганьба. І я не можу повірити, що це все ще відбувається в 2021 році, — обурюється Євгенія Гаврилко в інстаграмі. — І це відбувається, коли є так багато талановитих українок, які впливають на світовий ринок технологій, моди, мистецтва, науки, спорту тощо".

На подію відреагував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Він пообіцяв відправити листа до Netflix.

"В "Емілі в Парижі" маємо карикатурний образ українки, який є неприйнятним. А з іншого боку – ще й образливим. Такими бачитимуть українців за кордоном? Які крадуть, хочуть отримувати все безкоштовно, боятися депортації? Так не має бути, — написав міністр у своєму телеграм-каналі.

Читайте також:

Патриция Филд дала отпор хейтерам и показала любимый образ "Эмили в Париже".

"Никаких треников": Лили Коллинз о гардеробе своей героини во 2 сезоне "Эмили в Париже".

Эмили в Париже
Джерело матеріала
loader
loader