/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F39%2F2359587876fb37e98de2154767b6a1ca.jpg)
Вчені дослідили вплив какао на роботу мозку
КИЇВ. 3 січня. УНН. Вчені з Бірмінгемського університету провели дослідження щодо впливу какао на роботу мозку. Про це повідомляє УНН з посиланням на Insider.
Деталі
Під час дослідження учасників розділили на дві групи. Першій групі осіб пропонували какао-напій з умістом флавоноїдів (речовини, яка міститься в какао бобах), іншій – плацебо.
Після цього добровольцям запропонували пройти кілька когнітивних тестів різної складності. Зрештою, група людей, які пили какао, показали на 11% кращі результати, ніж група з плацебо.
Тож вчені припустили, що справа у флавоноїдах, які збільшують кількість кисню в організмі людини. А це позитивно впливає на роботу мозку.
Когнітивні здібності поліпшують лише справжні какао-напої, які зроблені з натуральної сировини й містять флавоноїди. А оброблені по кілька разів суміші з какао, цукру й сухого молока, ймовірно, містять набагато меншу кількість необхідних речовин.
Нагадаємо
Американські вчені заявили, що любов до кави та шоколаду закладена в ДНК.

