Рецепт різдвяних медово-імбирних пряників: улюблене печиво королеви Єлизавети ІІ
У Великобританії традиційно на різдвяні свята печуть медово-імбирні печеньки у вигляді будиночка, чоловічка, ялинки та ін. Їх вішають як прикраси на Новий рік, роздають на святах і їдять ще півроку після закінчення Різдва.
Рецептом приготування поділилося видання "Факт".
Найпопулярніше частування королеви Великобританії
Рецепт медово-імбирного пряника прийшов прямо з Великобританії, зокрема, з Букінгемського палацу. Саме там є традицією випікати і дарувати фігурки, а Єлизавета II стала першою, хто власноруч робила печиво і роздавала на банкетах.
Як правильно приготувати частування, щоб потім облизувати пальчики, поділився шеф-кухар монаршої сім'ї.
Технологія приготування пряників
Візьміть потрібні інгредієнти, серед них - борошно, мед, яйця, тростинний цукор, вершкове масло дуже високої жирності і спеції (імбир, кориця і сода).
Змішайте всі спеції разом з содою і борошном, додайте в суміш холодне вершкове масло, цукор, яйця і мед. Перемішайте все це за допомогою комбайна або вручну. Тісто покладіть в холодильник на 5 годин мінімум, в ідеалі - на ніч.
Після розкачайте тісто в 0,5 см завтовшки і виліпіть з нього необхідні фігурки. Розігрійте духовку до 160 градусів і покладіть туди форму на 5-7 хвилин. Коли печеньки охолонуть, прикрасьте їх глазур'ю з яєчних білків, цукру і лимонного соку.
Раніше портал MY.UA повідомляв, рецепт новорічного салату "Королівський": нікого не залишить байдужим.
Також ми писали, як боротися з похміллям: продукти, здатні допомогти відновленню організму.
Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.