Традиційна і екзотична кутя на Святу вечерю: кращі рецепти
В Україні існує традиція готувати в Різдвяний святвечір і на Святу вечерю ритуальне блюдо під назвою кутя. Зазвичай рецепт складається з пшениці або ячменю, але сьогодні ми розглянемо інші рецепти, менш буденні і більш екзотичні, від українських кулінарів.
Подробиці пише Українська Служба Інформації.
Рецепти куті від шеф-кухаря Євгена Клопотенка
Цей кулінар любить їсти кутю, зроблену зі звичайної перловки. Але він її не відварює, а просто замочує у воді, щоб вона залишалася пружною, але при цьому повністю готовою. Для пікантного смаку він додає приємну кислинку у вигляді журавлини.
Також Клопотенко любить готувати кутю з булгура, додаючи при цьому шматочки лайма. Для цього потрібно відварити булгур, промити під холодною водою, а потім змішати з набряклим маком. Для пікантного смаку можна додати сік або шматочки лайма і залишити на кілька годин настоятися. Щоб прикрасити блюдо, не забудьте трошки меду, волоських горіхів і родзинок.
Традиційні та екзотичні варіанти
Переможниця програми "Майстер-шеф" Яна Балог рекомендує приготувати екзотичний варіант куті з булгура. Відваріть його, замочіть мак і поєднайте все в одній тарілці. Після додайте плоди граната, цедру лимона, журавлину, кокосову стружку. Для насиченого смаку можна поєднати сік з лимона з медом.
У той же час YouTube-блогер Ольга Матвій знає, як приготувати традиційну їжу. Очищену пшеницю потрібно промити у воді і зварити до готовності. Пізніше об'єднати з набряклим маком і закрити кришкою на кілька годин для поєднання ароматів. Подрібнені волоські горіхи і запарені родзинки додати в ємність і перемішати з медом.
Раніше портал MY.UA повідомляв, 12 пісних страв, які обов'язково готують на Святвечір.
Також ми писали, 6 січня Святвечір: що не можна робити напередодні Різдва.
Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.