У Харкові відповіли на побоювання Зеленського щодо захоплення міста Росією
У Харкові відповіли на побоювання Зеленського щодо захоплення міста Росією

У Харкові відповіли на побоювання Зеленського щодо захоплення міста Росією

Мер Харкова Ігор Терехов заспокоїв містян / фото УНІАН

У Харкові заявили, що готові дати відсіч потенційному загарбнику, реагуючи таким чином на заяву президента Володимира Зеленського про те, що спроба російських військ окупувати Харків стане початком широкомасштабної війни.

Про це у Facebook написав мер міста Ігор Терехов.

"Харків був і буде українським містом, жителі якого є громадянами єдиної і неподільної України. І будь-хто, хто зазіхне захопити Харків, повинен розуміти – на захист свого улюбленого міста стануть не тільки харків'яни, але і всі українці", - зазначив він.

Терехов запевнив харків'ян, що місто готове дати "тверду відсіч потенційному загарбнику".

"Всі сили та засоби для того, щоб відстояти Харків, у нас є. Знаю, що в силу багаторічної звички людей, заклики дотримуватися спокою часто мають зворотний ефект. Але запевняю вас – підстав для занепокоєння немає. Харків і далі буде успішно розвиватися під мирним небом", - підкреслив мер.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленськийв інтерв'ю The Washington Post заявив, що спроба військ Російської Федерації окупувати Харків стане початком широкомасштабної війни.

"Я скажу реалістично: якщо Росія вирішить посилити своє загострення, звичайно, вони збираються робити це на територіях, де історично є люди, які мають родинні зв'язки з Росією. Харків, який перебуває під контролем української уряду, може бути окупованим. Росії потрібен привід: вони скажуть, що захищають російськомовне населення. Після окупації і анексії Криму, ми розуміємо, що це здійсненно і може відбутися. Але я не знаю, що вони збираються робити, тому що це великі міста. У Харкові живе понад мільйона громадян. Це не буде лише окупація, це буде початком широкомасштабної війни", - наголосив Зеленський.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Зеленський обурився санкційною політикою світу проти РФ: чекати на вторгнення не треба
  • Росія зустріне в Україні "новий Афганістан" і "Чечню" в разі вторгнення - МЗС Британії
  • Зеленський вірить, що можна знайти компроміс з Путіним, але не буде зраджувати Україну
Теги за темою
Росія Володимир Зеленський Харків
Джерело матеріала
loader
loader