Американські дослідники рекомендують співвітчизникам замінити червоне м'ясо білим
Американські дослідники рекомендують співвітчизникам замінити червоне м'ясо білим

Американські дослідники рекомендують співвітчизникам замінити червоне м'ясо білим

КИЇВ. 25 січня. УНН. Зменшення впливу харчових звичок на навколишнє середовище не вимагає повного перегляду харчування. Навіть незначні зміни в раціоні можуть зробити величезний вплив на поліпшення стану навколишнього середовища, передає УНН з посиланням на anthropocenemagazine.org

Деталі

Так, фахівці опитали 16 тис. американців на предмет їх щоденного раціону харчування. І визначили список продуктів, виробництво яких менш шкодить стану навколишнього середовища.

"Дослідники визначили, що якщо найбільш ненаситні споживачі червоного м'яса замінять одну порцію даного продукту на блюдо з птиці (в день), це знизить негативний вплив на стан навколишнього середовища на 48%.

Значних успіхів можна також досягти і шляхом інших "обмінів", наприклад: креветок - тріскою (скорочення викидів парникових газів на 34%) або заміна молочного молока соєю (скорочення викидів на 8%)", - йдеться в повідомленні.

Дослідники також розповіли про переваги зміни раціону харчування співгромадян в національних масштабах.

"Якби хоча б 20% основних споживачів яловичини замінили її на індичку, наприклад, це могло б скоротити викид парникових газів на 9,6%, і споживання води на 5,6%", - йдеться в повідомленні.

Додамо

Нещодавно оновлена політика ЄС щодо просування продуктів харчування пов'язує споживання червоного м'яса з підвищеним ризиком розвитку раку.

Червоне м'ясо — всі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader
loader