Розмова Зеленського із Байденом: в ОП озвучили деталі
Розмова Зеленського із Байденом: в ОП озвучили деталі

Розмова Зеленського із Байденом: в ОП озвучили деталі

Зеленський поговорив із Байденом / фото ОП

У Офісі президента розкрили деталі телефонної розмови Володимира Зеленського з президентом США Джо Байденом.

Про це повідомляється на сайті ОП.

"Глава Української держави висловив подяку Сполученим Штатам та особисто Джозефу Байдену за міцну й непохитну підтримку незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України, а також за лідерство США в мобілізації світової спільноти для стримування російської агресії", - сказано у повідомленні.

Також зазначається, що Володимир Зеленський привітав коментар Байдена щодо важливості збереження дипломатичної присутності США в Україні та запевнив у подальшій стабільній роботі американського посольства в Києві.

Він подякував за допомогу, яку надають США у вигляді оборонної летальної зброї. 

Також президент України наголосив на важливості підтримки економічної та фінансової стабільності України. Президенти обговорили конкретні кроки з боку США щодо збільшення фінансової підтримки України: як на двосторонній основі, так і шляхом залучення міжнародних фінансових організацій.

У ході розмови Зеленський та Байден не оминули увагою підсумки нещодавніх переговорів політичних радників у "нормандському форматі".

"Джозеф Байден привітав досягнуті домовленості щодо безумовного повернення до режиму припинення вогню. Володимир Зеленський відзначив готовність України до проведення зустрічі в Нормандському форматі на рівні лідерів у найближчому майбутньому", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, 26 січня США і НАТО передали свої письмові відповіді на "гарантії безпеки" Росії. Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що США врахували позицію України при підготовці письмової відповіді РФ на її пропозиції щодо безпеки.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader